Antonescu: Eu nu exclud o variantă de guvern cu PDL. El se exclude de la orice construcţie serioasă

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat joi că el nu exclude o variantă de guvern cu PDL, însă acest partid "se exclude de la orice construcţie serioasă de tip guvernamental", în rândul democrat-liberalilor existând un sentiment de derută generat de neîncrederea în Cabinetul Boc.

20 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Eu nu exclud o variantă de guvern cu PDL. El se exclude de la orice construcţie serioasă

Antonescu: Eu nu exclud o variantă de guvern cu PDL. El se exclude de la orice construcţie serioasă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Eu nu exclud o variantă de Guvern cu PDL. PDL se exclude de la orice construcţie serioasă de tip guvernamental atâta vreme cât nu înţelege că în conformitate cu Constituţia preşedintele are treaba şi prerogativele lui şi Guvernul are treaba şi prerogativele lui. Dacă PDL nu înţelege că cine guvernează trebuie să-şi asume acestă responsabilitate şi nu să fie doar sluga lui Traian Băsescu, atunci se condamnă să nu poată face parte dintr-o formulă de guvernare cu adevărat responsabilă. Dovadă şi deruta care există în acest moment în PDL în legătură cu soarta propriului Guvern. E un Guvern, acesta condus de Emil Boc, în care nici cea mai mare parte dintre fruntaşii şi parlamentarii PDL nu mai cred", a declarat Crin Antonescu într-o conferinţă de presă susţinută la Haţeg.

Preşedintele PNL a spus că speră că "acesta va fi ultimul an de opoziţie pentru PNL" şi a susţinut că modificarea s-ar putea face prin alegeri anticipate sau prin constituirea unei noi majorităţi parlamentare.

Crin Antonescu a mai declarat că îi aşteaptă pe reprezentanţii PDL la întâlnirea de luni, propusă de liberali formaţiunilor politice parlamentare din opoziţie şi de la putere, pentru a discuta "cu cărţile pe masă chestiunile mari ale României".

"Sper să vină şi PDL la întâlnirea de luni şi să discutăm cu cărţile pe masă chestiunile mari ale României de astăzi. Şi să le dăm, dacă se poate, o rezolvare", a declarat Crin Antonescu, la Haţeg.

Preşedintele PNL a anunţat că a primit deja confirmări de participare de la toate partidele şi formaţiunile politice, cu excepţia democrat-liberalilor.

El a susţinut că nu doreşte să "pozeze" în moderator al întâlnirii.

"Nu dorim să pozăm în coordonatori, lideri şi aşa mai departe. Nici în moderatori şi spun asta pentru că am văzut că au sărit imediat în sus prietenii lui Băsescu din presă că mă substitui eu preşedintelui Băsescu. Nu mă substitui. Pur şi simplu cred că e nevoie de dialog. Preşedintele aşa cum s-a arătat nu mai poate fi un moderator sau o gazdă bună. Ne vom întâlni fără moderator. Eu sau PNL nu avem pretenţia că suntem organizatorii acestei întâlniri. Pur şi simplu am făcut o propunere. Am spus ne întâlnim oriunde, la orice oră, în ce formulă vor, ca să discutăm care sunt problemele funcţionării vieţii politice din România şi pe ce putem să punem până la urmă toţi o semnătură. Să spunem: asta şi asta trebuie făcute în România şi asta nu mai trebuie făcut niciodată în România. Eu speră să vină şi PDL pentru că este şi interesul său", a adăugat Crin Antonescu.

Liderul PNL s-a aflat, joi, în judeţul Hunedoara şi a susţinut-o pe Mariana Câmpeanu, fost ministru al Muncii, la depunerea candidaturii la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor din Colegiul 3 Hunedoara - Haţeg, Călan, Ţinutul Pădurenilor, Ţara Haţegului.

Liderul PNL, Crin Antonescu, le-a transmis, miercuri, o scrisoare deschisă lui Emil Boc (PDL), Marko Bela (UDMR), Victor Ponta (PSD) şi Varujan Pambuccian (minorităţi), invitându-i la dialog şi propunând ca prima întâlnire să aibă loc luni, 15 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici