Aurelia Cristea, fost ministru PSD în Guvernul Ponta, demisie din partid după adoptarea OUG privind codurile penale

Aurelia Cristea, fost ministru delegat pentru dialog social si relaţia cu societatea civilă în Guvernul Ponta, a demisionat din PSD, aceasta precizând că nu poate acorda girul unui "grup infracţional aflat vremelnic în fruntea PSD şi , din păcate, al ţării".

9648 afișări
Imaginea articolului Aurelia Cristea, fost ministru PSD în Guvernul Ponta, demisie din partid după adoptarea OUG privind codurile penale

Aurelia Cristea, fost ministru PSD în Guvernul Ponta, demisie din partid după adoptarea OUG privind codurile penale

"În cursul zilei de astăzi am depus demisia mea din rândurile Partidului Social Democrat. O decizie luată în zorii unei zile care a urmat unei seri şi nopţi negre pentru România şi pentru noi toţi. M-am alăturat echipei PSD în urma cu peste 20 de ani, cu speranţe, idealuri şi dorinţa de a clădi un viitor mai bun pentru ţara în care m-am născut, trăiesc şi în care mi-am crescut copiii. (...) Există, însă, un moment clar în care este necesară delimitarea- acela în care principii, valori şi credinţe care stau la fundaţia construcţiei unui popor sunt sacrificate pentru interese personale meschine. În toată activitatea mea de om politic şi parlamentar, am acţionat conform câtorva principii personale de neclintit- acelea ale respectului pentru lege şi cetăţean, ale dialogului, verticalităţii, congruenţei între vorbe şi fapte, al integrităţii. Am simţit direct efectele nepotrivirii dintre aceste principii şi abordarea unora dintre oamenii politici, dar am rămas fidelă lor indiferent de consecinţe. Într-un astfel de moment, cred că avem fiecare datoria morală să nu rămânem indiferenţi. Iar eu nu pot acorda girul meu, chiar din calitatea de membru, unui grup infracţional aflat vremelnic în fruntea PSD şi , din păcate, al ţării. Sunt convinsă că există un număr suficient de mare de membrii ai Partidului Social Democrat care se ghidează după aceleaşi principii sănătoase. Sunt convinsă că exact ei vor sta la baza reformării necesare şi reconstrucţiei de credibilitate pe care o consider vitală în acest moment", a scris Aurelia Cristea pe pagina sa de Facebook.

Aurelia Cristea a fost membru PSD din septembrie 1996, fiind parlamentar PSD în legislatura 2012-2016. În intervalul martie-decembrie 2014 a fost ministru delegat pentru dialog social si relaţia cu societatea civilă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici