Avocatul lui Voicu: Nu pot spune că am simţit că judecătorii au fost sub presiune

Mihai Dinu, avocatul care l-a însoţit pe Cătălin Voicu la arestul Direcţiei de Cercetări Penale unde senatorul a fost încarcerat, a declarat, marţi seară, că nu a simţit că instanţa s-ar fi aflat sub presiune mediatică atunci când a decis arestarea clientului său.

349 afișări
Imaginea articolului Avocatul lui Voicu: Nu pot spune că am simţit că judecătorii au fost sub presiune

Avocatul lui Voicu(Foto): Nu pot spune că am simţit că judecătorii au fost sub presiune (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Judecătorii judecă doar ceea ce se găseşte între coperţile unui dosar. Nu pot să spun că astăzi am simţit că instanţa s-a aflat sub vreo presiune", a spus avocatul Mihai Dinu.

El a precizat că-l va vizita în zilele următoare pe clientul său în arest, pentru a stabili strategia pentru recursul pe care-l va înainta în cursul zilei de miercuri.

Avocatul a refuzat să comenteze conţinutul dosarului, însă a lăsat de înţeles că acesta cuprinde şi alte probe în afara înregistrărilor.

"Nu vă pot spune decât că este un dosar consistent, care, aşa cum ştiţi, are 12 volume. În această fază conţinutul său nu este public", a răspuns avocatul atunci când a fost întrebat dacă probele procurorilor se rezumă doar la înregistrări.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, marţi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a senatorului Cătălin Voicu. Decizia magistraţilor instanţei supreme poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare.

Unul dintre avocaţii care l-au apărat, marţi, la instanţa supremă pe Cătălin Voicu a declarat, după decizia de arestare preventivă a senatorului, că apărarea va face uz de toate căile de atac posibile şi miercuri va trimite la ICCJ recursul la hotărâre.

Apărătorul a susţinut că Voicu nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică, aşa cum susţin procurorii, şi că putea fi cercetat în libertate, având în vedere că acesta a avut o conduită bună începând cu 11 decembrie 2009, când a aflat că este cercetat.

"În opinia apărării, domnul Cătălin Voicu putea fi cercetat în stare de libertate. Nu există motive şi temeiuri juridice care să conducă la arestarea acestuia", a mai spus avocatul Mihai Dinu.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a solicitat instanţei supreme arestarea preventivă a lui Cătălin Voicu, cererea survenind avizului Senatului de încuviinţare a măsurii preventive.

Senatorul Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Cătălin Voicu ar fi uzat de influenţa sa, în schimbul unor foloase, în dosare în care erau interesaţi Costel Căşuneanu, senatorul PSD Alexandru Mazăre, omul de afaceri Marius Locic, Marian Oprişan, Maria Schultz, vicepreşedinta organizaţiei PSD Dolj, notarul Manuela Mitrea, liderul PNL Ludovic Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici