Băsescu, după ce a făcut cumpărături într-un supermarket: Am încercat să evit zarzavaturile olandeze

Preşedintele Traian Băsescu a făcut cumpărături, sâmbătă seară, într-un supermarket din Bucureşti, declarând, la plecare că a încercat să evite să cumpere zarzavaturi olandeze, el adăugând: "Cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze".

1946 afișări
Imaginea articolului Băsescu, după ce a făcut cumpărături într-un supermarket: Am încercat să evit zarzavaturile olandeze

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Şeful statului a răspuns unor întrebări la plecarea din supermaket, precizând că a cumpărat brânză, apă minerală, decoraţii pentru pomul de iarnă şi zarzavaturi, informează RTv.

Întrebat cum i se par preţurile, Băsescu a răspuns: "Au crescut şi mai ales la zarzavaturi. Nu mai sunt zarzavaturi româneşti. Trebuie să recunosc că am evitat cât am putut zarzavaturile olandeze. Am preferat să cumpăr turceşti şi spaniole, dacă tot nu sunt româneşti. Şi cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze".

"Ar trebui să fim puţin mai senini şi mai siguri pe noi, pentru că ne place să ne autoflagelăm aşa, să ne vorbim de rău, să fim complexaţi. Nu este adevărat! Suntem o naţiune mare, a şaptea din Uniunea Europeană, performanţe economice să ştiţi că avem mai bune decât mulţi alţii la care ne uităm ca la Dumnezeu. Deci cred că ne-ar trebui ceva mai multă încredere în noi. Şi o să îţi mai spun ceva: cu cât ne vorbim noi înşine de rău mai mult pe la televizor, ambasadele să ştii că asta preiau ca mesaj, că nu vin să vorbească cu sute de oameni. Ce aud la televizor, aia transmit acasă", a spus preşedintele.

Preşedintele a mai spus că România ar fi plătit enorm dacă nu ar fi intrat în grupul ţărilor din UE care au acceptat acordul privind guvernanţa şi s-ar fi constituit un club al statelor din Zona Euro.

El a precizat, pe de altă parte, că nu a primit nimic de Moş Nicolae şi că de Crăciun îşi doreşte linişte.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici