Băsescu: Până la finele anului, sindicatele şi şefii de instituţii să stabilească cine pleacă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că până la finele anului, sindicatele şi şefii de instituţii trebuie să stabilească cine pleacă şi cine rămâne angajat în instituţiile de stat.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Până la finele anului, sindicatele şi şefii de instituţii să stabilească cine pleacă

Băsescu: Până la finele anului, sindicatele şi şefii de instituţii să stabilească cine pleacă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"La întrebarea până când se vor face reducerile de personal, eu cred că sindicatele au dreptate doar când îşi aduc aminte de subiect, pentru că, în realitate nu fac nimic pentru a se întâmpla altfel. Şi anume, au dreptate atunci când spun: trebuie să vedem într-adevăr care sunt cei buni şi cei slab pregătiţi. Şi atunci măsura de reducere a anvelopei financiare cu 25% este una care intră în vigoare de la 1 iunie. Până la sfârşitul anului, sindicatele, împreună cu şefii de instituţii din administraţia locală, din administraţia centrală, vor trebui să facă comisii comune, comisii unilaterale, să analizeze valoarea fiecărui funcţionar şi să stabilească cine pleacă şi cine nu. Deci au timp 6 luni, pentru că veniturile se reduc cu 25% timp de 6 luni, oricum. Iar până la sfârşitul lunii decembrie pot să-şi evalueze fiecare salariat în parte", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că pensiile vor scădea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, şi vor fi reduse "masiv subvenţiile", banii urmând să fie alocaţi ţintit "către cei care au nevoie de sprijin financiar".

Preşedintele a menţionat că pensiile vor scădea cu 15%, iar salariile din sistemul bugetar vor scădea cu 25%, inclusiv salariul minim.

Şeful statului a dat ca exemplu subvenţiile pentru încălzire.

El a menţionat şi că vor fi reduse masiv subvenţiile care se acordă în acest moment.

Şeful statului a menţionat şi că ajutorul de şomaj va scădea cu 15%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici