BIO: Vlădescu, ministru de Finanţe în Guvernul Tăriceanu, revine în acelaşi post în noul Guvern Boc

Sebastian Vlădescu, nominalizat pentru funcţia de ministru al Finanţelor în noul Guvern Boc, a mai ocupat acest post în Cabinetul Tăriceanu, din august 2005 până în aprilie 2007, fiind şi secretar de stat în acelaşi minister în anii 2000 şi 2007.

87 afișări
Imaginea articolului BIO: Vlădescu, ministru de Finanţe în Guvernul Tăriceanu, revine în acelaşi post în noul Guvern Boc

BIO: Vlădescu, ministru de Finanţe în Guvernul Tăriceanu, revine în acelaşi post în noul Guvern Boc (Imagine: Mediafax Foto)

Sebastian Vlădescu, născut la 3 aprilie 1958, este absolvent al Academiei de Studii Economice -Facultatea de Comerţ şi are studii post-universitare la Meryl Linch SUA, specializarea Pieţe de capital, investiţii directe.

Vlădescu a avut, în administraţia centrală, mai multe funcţii, începând din 1997, când a fost secretar de stat la Ministerul Industriilor, fiind apoi consilier, secretar de stat, ministru şi din nou secretar de stat la Ministerul Finanţelor.

Până în 1990, Vlădescu a lucrat la Compania COS, Târgovişte, ca economist şi la IRVMR, Bucureşti, de asemenea ca economist.

Din 1990 până în 1992 a lucrat la GAS PROD COM SRL, Bucureşti, unde a fost acţionar şi director, iar între 1992 şi 1994 a avut aceleaşi funcţii la COMP BANC SRL, Bucureşti.

Între 1994 şi 1997 a fost acţionar şi director la MEDIST S.A., Bucureşti.

Pentru o jumătate de an, între ianuarie şi iunie 1997, a fost secretar de stat în Ministerul Industriei şi Comerţului, având ca responsabilităţi compartimentul financiar, angajare plăţi inclusiv subvenţii şi transferuri. A fost de asemenea reprezentantul Ministerului Industriei şi Comerţului în negocierile cu FMI şi BM.

Între februarie şi august 1997, a făcut parte din Comisia Interministerială de Garanţii pentru credite externe la EXIMBANK.

În perioada iulie-decembrie 1997 a fost consilier al ministrului Industriei şi Comerţului, reprezentant al acestui minister în negocierile cu FMI şi BM şi privind derularea acordurilor încheiate.

În 1998, din ianuarie în aprilie, a fost consilier al ministrului de Finanţe, pe probleme bugetare, pieţe de capital, dezvoltare activităţi IMM.

În 1998 şi 1999, Vlădescu a revenit la MEDIST S.A., Bucureşti, ca acţionar şi director financiar.

Între octombrie şi decembrie 1999, Vlădescu a fost consilier al ministrului de Finanţe pe probleme bugetare, pieţe de capital, dezvoltare activităţi IMM.

El a devenit în ianuarie 2000 secretar de stat în Ministerul de Finanţe (Buget, datorie publică, negocieri cu BM si FMI), deţinând această funcţie până în decembrie, acelaşi an, când a fost învestit un nou guvern.

În 2000, Vlădescu a fost preşedinte al Consiliului de încredere al AVAB, preşedinte al Camerei Auditorilor, în Comisia Interministerială de Garanţii pentru credite externe de la EXIMBANK, membru în Comisia de privatizare BCR, membru în Consiliul de Administraţie al CEC.

Din 2001 până în 2005 a revenit la MEDIST S.A , ca director financiar, fiind în acest interval şi membru în Consiliul de Administraţie PETROM SERVICE (2002 - februarie 2003), membru CA UPETROM 1 Mai, Ploieşti (2002 - 2005), membru CA PETROM (2005), preşedinte Consiliu de Supraveghere BCR (aprilie 2005).

Sebastian Vlădescu a devenit ministru al Finanţelor Publice în august 2005, când l-a înlocuit în funcţie pe Ionuţ Popescu. El a deţinut această funcţie până în aprilie 2007, când, în urma restructurării Guvernului, Minsterul Finanţelor a fost comasat cu cel al Economiei, la conducerea instituţiei fiind nominalizat atunci Varujan Vosganian. În perioada în care Vlădescu a fost ministru de Finanţe, în noiembrie 2005, negocierile pentru continuarea acordului cu FMI, semnat în iulie 2004, au eşuat, după ce autorităţile de la Bucureşti au respins solicitările instituţiei financiare. Fondul a criticat atunci politica bugetară a autorităţilor de la Bucureşti şi a solicitat măsuri de creştere a veniturilor şi diminuare a cheltuielilor, pentru a diminua deficitul bugetar. Acordul stand-by a încetat, în mod formal, la 7 iulie 2006.

În aprilie 2007, după comasarea ministerelor Finanţelor şi Economiei, Vlădescu a fost numit secretar de stat în noul minister, şase luni mai târziu fiind eliberat din funcţie, la cerere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici