Boloş, despre ieftinirea alimentelor: Să fim atenţi ca această ieftinire să apară pe tot lanţul

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş spune că proiectul care vizează ieftinirea alimentelor de bază este aşteptat de toţi românii şi că aceste ieftiniri trebuie să apară pe tot lanţul, de la procesator până la vânzătorul final şi distribuitor.

337 afișări
Imaginea articolului Boloş, despre ieftinirea alimentelor: Să fim atenţi ca această ieftinire să apară pe tot lanţul

Marcel Boloş, Facebook

„Legat de ieftinirea preţului la produsele alimentare care sunt luate în discuţie şi urmează a fi dezbătute la nivelul Guvernului, contextul actual este acela în care populaţia aşteaptă aceste măsuri din partea Guvernului şi a coaliţiei de guvernare. Am asistat la o creştere a preţurilor la produsele alimentare şi, în general, a preţurilor în perioada de criză. Ele au crescut atât pe componenta de utilităţi publice, dar şi în zona aceasta de produse alimentare. După cum ştim, proiectul care este acum în dezbatere publică, legat de ieftinirea la produsele alimentare a fost iniţiat de Ministerul Agriculturii şi a fost explicat în cadrul coaliţiei de guvernare. El are ca şi obiectiv final ieftinirea preţului la produsele alimentare prin această plafonare a marjelor de adaos comercial, la nivel de procesator cu 20%, la nivel de distibuitor cu 5% şi la nivel de vânzător final cu 20%”, a declarat joi Marcel Boloş.

Conform acestuia, proiectul este aşteptat de către toţi românii şi urmează să fie implementat pe o perioadă de 3 luni.

„Sunt aşteptate ieftiniri considerabile ale preţurilor la aceste produse alimentare. Desigur, aici trebuie să fim atenţi ca această ieftinire să apară pe tot lanţul, de la procesator până la vânzătorul final şi distribuitor, pentru a putea fi implementat aşa cum a fost discutat şi susţinut de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi lista pe care deja o avem anexată la proiectul de ordonanţă aflat în dezbatere publică cuprinde o serie de produse alimentare de bază pe care le folosesc toţi românii”, a mai spus ministrul.

El a spus că după perioada de trei luni va fi făcută o analiză.

„Sigur, perioada de implementare, aşa cum am precizat, este de trei luni de zile, după aceea se va face o analiză a impactului pe care aceste măsuri le-au avut în ceea ce priveşte preţul la produsele alimentare şi apoi se vor lua deciziile următoare în ceea ce priveşte consecinţele pe care le-a produs măsurile luate la nivel de procesator, distribuitor şi vânzător final de produse alimentare.
Acesta este subiectul discutat la nivelul Partidului Naţional Liberal. (...) Acuma este de văzut dacă după cele trei luni de zile, dacă preţurile s-au ieftinit, dacă preţurile au rămas tot la fel. O măsură care în alte state ale Uniunii Europene au produs şi au avut efecte pe anumite categorii de riscuri. Este prematur să discutăm continuarea. Eu spun că trebuie să vedem modul în care va produce efecte şi în funcţie de asta să luăm pe mai departe măsurile corespunzătoare continuării”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici