Bugetul Camerei pe 2018, majorat cu 36%, adoptat cu majoritate/ Deputaţii PNL, cu două excepţii, au votat bugetul Camerei pe 2018. Toţi deputaţii USR au votat împotrivă

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 173 de voturi „pentru”, 24 de voturi „împotrivă” şi 2 abţineri, proiectul de buget al instituţiei pentru anul 2018..

539 afișări
Imaginea articolului Bugetul Camerei pe 2018, majorat cu 36%, adoptat cu majoritate/ Deputaţii PNL, cu două excepţii, au votat bugetul Camerei pe 2018. Toţi deputaţii USR au votat împotrivă

Bugetul Camerei pe 2018, majorat cu 36%, adoptat cu majoritate

Un număr de 34 de deputaţi PNL din cei 38 prezenţi miercuri la sesiunea de vot final au votat „pentru” bugetul Camerei pe anul 2018, doar 2 dintre liberali votând „împotrivă” şi alţi 2 s-au abţinut, în timp ce toţi deputaţii USR prezenţi au votat "împotrivă", potrivit listei de voturi.

Astfel, au votat împotriva proiectului de buget deputaţii PNL Adriana Săftoiu şi Tinel Gheorghe şi s-au abţinut Mara Calista şi Pavel Popescu.

„Am votat împotriva bugetului nu pentru că e mare sau pentru că e mic, ci pentru că înainte să ne votăm majorarea bugetului Camerei Deputaţilor cu aprope 36% aş fi fost atât de bucuroasă ca după două sesiuni să ne modificăm măcar programul. Din 329 de parlamentari, azi, miercuri, suntem prezenţi 185”, a spus deputatul PNL Adriana Săftoiu.

Pentru proiectul de buget al Camerei pe 2018, care este majorat cu 36%, au votat, pe lângă cei 34 de deputaţi PNL, şi 102 deputaţi PSD, 10 deputaţi PMP, 9 deputaţi UDMR, 8 deputaţi ALDE, 7 deputaţi aparţinând grupului minorităţilor şi 3 deputaţi neafiliaţi.

Împotriva proiectului de buget au votat, pe lângă cei doi deputaţi PNL, 21 de deputaţi USR, şi un deputat neafiliat.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 173 de voturi „pentru”, 24 de voturi „împotrivă” şi 2 abţineri, proiectul de buget al instituţiei pentru anul 2018.

„Noi într-o săptămână lucrăm poate 4 ore în plen, iar cele mai multe comisii, în proporţie de peste 85% ne propun studiu individual...”, a adăugat Săftoiu.

Deputat USR Cătălin Drulă a arătat, la rândul său, faptul că majorarea bugetului ar fi putut fi canalizată către interesul public şi nu către buzunarele parlamentarilor.

„Avem un buget mare, mult mai mare. Din acesta am fi putut să luăm echipamentele necesare pentru ca şedinţele comisiilor să fie transmise, înregistrate, iar cetăţenii să poată vedea ce se întâmplă acolo. (...)De ce avem creşteri de buget când nu le ducem spre interesul public, ci doar către buzunarele dumneavoastră?”, a spus Drulă.

Proiectul de buget al Camerei Deputaţilor pentru anul 2018 a fost adoptat, luni, de Comisia de buget-finanţe, dar şi, pe articole, de către plenul Camerei, USR acuzând la acel moment faptul că acesta este majorat cu 36% faţă de anul în curs şi anunţând că va vota împotrivă.

Potrivit proiectului adoptat, bugetul Camerei Deputaţilor pentru anul 2018 va fi în cuantum de 421.300.000 de lei, dintre care cheltuieli de personal vor fi în cuantum de 307.792.000 lei, avându-se în vedere implicaţiile legii privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice, în timp ce cheltuielile cu bunuri şi servicii vor fi în cuantum de 54.616.000 lei.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici