Cadrele didactice vor beneficia de un supliment la salariu. Ce valoare au aprobat deputaţii pentru învăţământ

  • Deputaţii au dat vot final suplimentului pentru cei din învăţământ
  • Astfel, profesorii vor putea primi 2000 de lei lunar, iar cadrele auxiliare şi cele nedidactice 1500 de lei
  • Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi a primit vestea cu foarte multe rezerve şi se asteaptă legea să fie atactă la CCR
  • Ion Ivaşcu, profesor la Liceul "Vasile Alecsandri" din Iaşi îţi spune că mai bine primeau creşterea salarială promisă
19997 afișări
Imaginea articolului Cadrele didactice vor beneficia de un supliment la salariu. Ce valoare au aprobat deputaţii pentru învăţământ

Sursa foto: Mediafaxfoto

Stimulentele pentru cei din învăţământ au fost votate şi în Camera Deputaţilor, cameră decizională. Hai să îţi spun ce înseamnă asta: profesorii vor primi lunar câte 2000 de lei, iar cadrele nedidactice şi auxiliare 1500. Asta dacă, Preşedintele Klaus Iohannis va promulga legea.
 
Laviniu Lăcustă, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din învăţământul preuniversitar Iaşi are îndoieli că acest proiect de lege va ajunge să fie şi promulgat. Iar Ion Ivaşcu, profesor de mai bine de 20 de ani, spune că mai bine le-ar fi crescut salariile cu cele 16 procente prevăzute de lege, decât să le dea acest stimulent.
 
Banii le-ar fi prins bine ca să îşi cumpere ce au nevoie pentru orele online, pentru că nu toţi îşi permit să îţi achiziţioneze aparatură performantă. 
 
Ion Ivaşcu, profesor, Liceul "Vasile Alecsandri" Iaşi: Aceşti 2000 de lei pentru un profesor pot însemna foarte mult, dar ar fi trebuit la întâi septembrie noi să avem aceste salarii majorate cu 16 % aşa cum prevede legea 157 din 2017. Şi ne puteam achiziţiona aceste device-uri performante, fără aceste stimulente până la urma urmei. Este binevenit şi pentru personalul didactic, personalul auxiliar, personalul nedidactic din unităţile şcolare, dar mi se pare normal ca personalul din învăţământ să aibă un salariu decent cum au şi alte categorii sociale.
 
Laviniu Lăcusta, preşedintele USLIP Iaşi: Ne aşteptăm de asemenea ca ea să fie atacată şi la Curtea Constituţională, vom vedea ce va fi. Aşa că trebuie să rămânem rezervaţi în privinţa unui astfel de rezultat. Da, este firesc, mi se pare o măsura normală ca şi profesorii să poată primi un stimulent pentru riscurile pe care şi le asumă în momentul în care intră în şcoală. Din acest punct de vedere este o măsură foarte corectă. Rămâne de văzut dacă ea va reuşi să treacă de celelalte obstacole care îi stau în faţă. Două mii de lei înseamnă enorm pentru un profesor. Să nu uităm că în învăţământ salariile sunt în general foarte mici, undeva între 2200 lei şi aproximativ 4000-4500 de lei. Observaţi, vorbim de un ecart foarte mic între debutant şi cel care se apropie de pensie. Prin urmare ne putem foarte uşor imagina că 2000 de lei ar conta foarte mult în bugetul unei familii de profesori. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici