Video DECLARAŢIA ZILEI Călin Popescu Tăriceanu: "Procurorul General şi CSM au început să devină politice"

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunţat miercuri că va invita la consultări pe tema graţierii şi modificărilor aduse Codurilor Penale pe preşedintele CSM şi pe procurorul general, arătând însă că magistraţii trebuie doar să puna în aplicare ceea ce decide Legislativul.

6420 afișări

"Voi cere aprobarea Biroului Permanent pentru a organiza o dezbaterela care voi invita preşedintele CSM, voi invita din partea Parchetului General pe procurorul general. Voi invita asociaţiile profesionale ale magistraţilor, pentru că eu cred că asemenea acte trebuiesc dezbătute cu cei care sunt parte a puterii judecătoreşti. Vreau să ascult punctul lor de vedere, vreau să fac ceva ce guvernul anterior nu a făcut", a spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a declarat că invitaţia adresată preşedintelui CSM şi pe procurorului general la consultări pe tema graţierii şi modificărilor aduse Codurilor Penale este una „absolut normală”: „Continui să cred şi să afirm că singurul loc democratic de dezbatere e Parlamentul. Parlamentul are şi legitimitatatea necesară pentru a dezbate aceste proiecte şi modificările necesare la actele normative din domeniul justiţiei şi are şi reprezentativitate. Această consultare pe care am anunţat că doresc să o fac cu asociaţiile magistraţilor, cu Procurorul General, sau cu preşedintele CSM este absolut normală”.

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit şi despre separaţia puterilor în stat.

"Trebuie să respectăm principiul separaţiei puterilor în stat şi în virtutea acestui principiu sunt dispus să ascult punctele de vedere, dar până la urmă, corpul legiuitor este suveran în adoptarea legislaţiei, iar judecătorii şi procurorii trebuie să pună în aplicare legea pe care legiuitorul a decis-o, ca să ştim foarte bine care sunt rolurile noastre în societate", a declarat preşedintele Senatului.

Nu în ultimul tând, Tăriceanu a spus că anumite instituţii se politizează: „Cred că în ultima perioadă, o serie de instituţii, Procurorul General şi nu numai, CSM, au început să devină din ce în ce mai politice.”

”Nu poate nimeni să pună sub semnul întrebării ceea ce este legal, procedura pe care guvernul a adoptat-o respectă prevederile legale. Este în puterea guvernului să adopte proiecte de lege şi proiecte de ordonanţă", a mai precizat Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici