Călin Popescu Tăriceanu: Din ce în ce mai de neînţeles cum serviciile sunt ineficiente în prevenirea terorismului

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri că atacul de la Nisa ridică semne de întrebare asupra ineficienţei serviciilor secrete în prevenirea actelor de terorism.

1133 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: Din ce în ce mai de neînţeles cum serviciile sunt ineficiente în prevenirea terorismului

Călin Popescu Tăriceanu: Din ce în ce mai de neînţeles cum serviciile sunt ineficiente în prevenirea terorismului (Imagine Bogdan Iordache / Mediafax Foto)

"Primele mele gânduri se îndreaptă către victimele acestui atentat deosebit de sângeros şi către familiile acestora, cărora le transmit condoleanţe şi cărora le doresc să găsească puterea să depăşească acest moment dureros. Mă văd nevoit totodată să constat cu multă îngrijorare că acest gen de tragedii tind să intre în cotidian, că imaginaţia criminală a acestor terorişti depăşeşte orice limită şi că de prea multă vreme comunicatele cancelariilor, oricât ar fi de sincere, nu pot repara ireparabilul. Devine din ce în ce mai de neînţeles, cum serviciile specializate din ţări, cu multă experienţă în domeniu, se dovedesc ineficiente în prevenirea şi derularea acestor crime împotriva civililor complet nevinovaţi'', a transmis copreşedintele ALDE prin intermediul unui comunicat de presă.

ATENTAT TERORIST în Franţa de Ziua Naţională: 84 de persoane au murit şi peste 150 sunt rănite. Un camion a lovit în plin mulţimea care participa la manifestaţiile de Ziua Franţei în Nisa, la focurile de artificii/ Doi români, printre răniţi - LIVETEXT

El a subliniat că întărirea numerică a forţelor care asigură paza şi ordinea poate fi considerată doar o măsură complementară, pentru că este imposibilă blocarea pe teren în proporţie de 100% a acestor acte teroriste. ''Serviciile secrete au datoria să-şi demonstreze utilitatea prin acţiuni eficiente de neutralizare la nivelul decidenţilor care dirijează aceste acte criminale", a conchis Tăriceanu.

Noul bilanţ al victimelor atacului de la Nisa este de 84 de morţi, inclusiv copii, iar dintre cei răniţi 18 sunt în continuare în stare gravă, a anunţat Guvernul francez, citat de Le Figaro online.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici