Cătălin Ivan a trimis conducerii PSD o contestaţie la decizia de dizolvare a conducerii PSD Sector 1

Europarlamentarul Cătălin Ivan a remis, luni, conducerii centrale a partidului, o contestaţie prin care acuză ”caracterul abuziv al dizolvării conducerii PSD Sector 1” şi cere revenirea conducerii asupra deciziei luată în Comitetul Executiv Naţional din 13 ianuarie.

308 afișări
Imaginea articolului Cătălin Ivan a trimis conducerii PSD o contestaţie la decizia de dizolvare a conducerii PSD Sector 1

Catalin Ivan (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, europarlamentarul Cătălin Ivan a remis conducerii centrale a PSD contestaţia prin care demonstrează ”caracterul abuziv al dizolvării conducerii PSD Sector 1, Bucureşti”.

Europarlamentarul PSD contestă ”abuzul din ianuarie şi cere revenirea conducerii partidului asupra deciziei”.

”Am depus astăzi contestaţia oficială la sediul central al partidului. Cerem o analiză mai atentă a deciziei din 13 ianuarie având în vedere raportul nostru de activitate de când am preluat alături de o întreagă echipă conducerea Sectorului 1. Mai mult, există şi un raport de audit făcut la sector chiar de conducerea partidului faţă de vechea conducere, în frunte cu Dan Tudorache. Atunci s-a decis că rezultatele dezastroase impun o schimbare. Acum aceiaşi oameni revin la sector”, a afirmat europarlamentarul PSD, potrivit sursei citate.

Ivan arată în document că ”motivele prin care s-a argumentat această decizie din cadrul Comitetului Executiv Naţional din 13 ianuarie a.c. sunt neîntemeiate şi încalcă brutal Statutul PSD”.

”Decizia de dizolvare a conducerii organizaţiei PSD Sector 1 este fără precedent prin modul complet nedemocratic şi ilegal prin care s-a dat curs propunerii doamnei Ecaterina Andronescu, preşedintă a organizaţiei PSD Bucureşti. Începând de la invocarea unei decizii de acum un an (de înlocuire a unor preşedinţi de organizaţii locale – n.a.) şi până la acuze nesusţinute de cifre vizavi de rezultatele la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale, aceste motive chiar nu stau în picioare”, a afirmat europarlamentarul Cătălin Ivan.

Cu privire la primul motiv invocat de conducerea PSD, de numire a unor preşedinţi interimari de organizaţii locale la PSD Sector 1, europarlamentarul Cătălin Ivan a precizat în comunicat că, ”din momentul acestor schimbări a mai existat încă o conferinţă statutară la sector, validată de liderii conducerii centrale şi de la Bucureşti, iar atunci nu s-a pomenit nici un cuvânt despre vreo nemulţumire în acest sens”.

”E complet tardiv să vii cu astfel de argumente după un an şi jumătate!”, a adăugat Ivan.

Potrivit fostului preşedinte al organizaţiei, ”al doilea motiv invocat pentru dizolvarea totală a conducerii PSD Sector 1 a fost cu privire la rezultatele slabe ale organizaţiei în cadrul alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale”.

”Conform datelor statistice, la alegerile europarlamentare din 2009, PSD a obţinut un număr de 11.225 voturi la nivelul Sectorului 1, iar la alegerile Europarlamentare din 2014 au fost obţinute 18.346 voturi. Acest lucru înseamnă o creştere de 7.121 voturi. La alegerile prezidenţiale din 2009, în turul 1, PSD a obţinut 28.240 voturi la nivel de Sector, iar în turul 1, la alegerile din 2014 s-au obţinut 34.081 voturi, ceea ce înseamnă o creştere de 5.841 voturi. Acest argument al rezultatelor este cu atât mai mult contestat de cifrele statistice! Din cele 47 de organizaţii similare din ţară, municipii reşedinţe de judeţ sau sectoare, 15 din ele au avut rezultate mai slabe decat cele de la Sectorul 1, iar 12 se află exact în aceeaşi situaţie. Din toate organizaţiile, la prezidenţialele din acest an, doar 7 au crescut de la un tur la altul cu peste 10 procente, printre acestea aflându-se şi PSD Sector 1. Dacă motivul ar fi unul real, atunci ar trebui desfiinţate toate celelalte organizaţii!”, a afirmat Cătălin Ivan, fostul preşedinte al PSD Sector 1.

Preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat, la sfârşitul lunii ianuarie, la Sinaia, după şedinţa CExN, că organizaţiile PSD Sector 1 şi Sector 5 au fost dizolvate ca urmare a propunerii preşedintelui PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu.

"La propunerea doamnei Andronescu, preşedinta organizaţiei de Bucureşti, am dizolvat organizaţiile de la Sectorul 1 şi Sectorul 5, i-am numit pe domnii deputaţi Tudorache coordonator la Sectorul 1, domnul Rizea la Sectorul 5 şi au primit ca sarcină ca până la Consiliul Naţional să vină cu un proiect de restructuarre a organizaţiei de Bucureşti în ansamblul său", a spus Ponta.

În replică, europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat că înlăturarea sa de la şefia PSD Sector 1 a fost o "execuţie", el arătând că motivul real constă în faptul că l-a "supărat" pe Liviu Dragnea, dar şi pe Victor Ponta atunci când a făcut declaraţii împotriva lui Sebastian Ghiță.

”Deci în PSD, dacă îl superi pe Dragnea şi te iei de Ghiţă, eşti pedepsit. Iar eu azi am fost pedepsit. Mesajul meu e simplu şi pentru domnul Dragnea, ca şi pentru domnul Ponta: ne vedem la Congres. Ei ştiu că la Congres vor pierde, de aia nici nu-l fac", a spus Ivan.

El a mai afirmat că dizolvarea conducerii PSD Sector 1 şi înlăturarea sa le şefia acesteia a reprezentat o "execuţie".

"Nu a fost clar pentru nimeni de ce s-a luat decizia asta. Nu a vorbit nimeni cu mine nici în ziua Comitetului, nici înainte. Nu ştia niemni că sunt nemulţumiri legate de Sectorul 1. Vorbisem şi cu doamna Andronescu şi nimeni nu a spus absolut nimic. M-am trezut că se ridică doamna Andronescu şi propune dizolvarea conducerii PSD Sector 1. Deci, o execuţie. Dar a fost atât de amuzantă întreaga situaţie încât nici nu mă pot supăra pe ei. E aşa, de povestiti nepoţilor", a spus Ivan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici