Cazacu: Am decis retragerea fiicei mele din firma în care e asociată cu Mircea Băsescu

Aurel Cazacu a declarat vineri pentru MEDIAFAX că a decis retragerea fiicei sale din firma Desintco în momentul în care, după o expoziţie de săptămâna trecută, doi dintre asociaţi au decis să se extindă în activităţi care ar fi putut veni în contradicţie cu activitatea sa în Ministerul Economiei.

129 afișări
Imaginea articolului Cazacu: Am decis retragerea fiicei mele din firma în care e asociată cu Mircea Băsescu

Mircea Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Fiica mea nu va mai fi acţionar pentru că am decis să nu mai fie", a spus Cazacu, referindu-se la firma Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL, în care fiica sa este asociată cu fratele şefului statului, cu un fost general MApN şi cu doi oameni de afaceri.

"Cu ocazia unei expoziţii de anul trecut, cei doi domni Oiţă şi cu Geamănu s-au gândit să facă o firmă care să organizeze manifestări , simpozioane conferinţe expoziţii şi aşa mai departe. Aşa a apărut această idee. La nivelul iniţial, această firmă nu avea nimic în contradicţie cu activitatea mea de aici sau în corelare cu funcţia pe care o am. S-a făcut firma. Actele au apărut ieri. Nici nu a avut nicio activitate", a spus Cazacu, adăugând ulterior că firma nici măcar nu are facturier şi ştampilă.

Cazacu a spus că iniţial firma îşi propunea să ofere consultanţă pe activităţi civile, legate de offset indirect, urmând ca eventualul profit al firmei să rezulte din contractele de consultanţă încheiate cu diverşi parteneri străini.

El a menţionat că expoziţia navală de la Constanţa, desfăşurată în perioada 14-16 august, a fost prima de acest gen organizată fără niciun ban de la bugetul de stat, ci în sistem comercial. El a spus de asemenea că firma care a organizat expoziţia navală este una diferită de cea în care fiica sa este acţionar, ea aparţinându-le lui Romeo Oiţă şi Gabriel Geamănu.

"Cu ocazia acestei expoziţii, ceilalţi doi acţionari, domnul Oiţă şi cu domnul Geamănu mi-au spus: «Dom'ne, noi vrem să facem şi alte lucruri, nu numai ce ne-am propus iniţial». Şi eu am spus atunci ok, a ieşit firma de două zile, fata mea în acest caz vă rog s-o scoateţi pentru că, dacă faceţi şi altceva, nu numai pe partea civilă în conexiune, automat intră în contradicţie cu activitatea mea. Iar eu n-am nicio chestie acum să-mi pătez activitatea şi cariera", a spus Cazacu.

"Ideea iniţială a fost de activităţi care nu intră în contradicţie cu activitatea mea. Acum, cu ocazia acestei expoziţii, domnii Oiţă şi Geamănu când au văzut ce se poate face şi că se pot identifica şi alte oportunităţi de obţinere a profitului , că e criză peste tot, au hotărât să se diversifice şi să se extindă. Şi atunci eu am spus stop , mă opresc. Asta este tot", a mai spus Cazacu, adăugând că a fost acuzat "în avans de către presă".

Întrebat în ce mod au ajuns fratele preşedintelui şi Ion Eftimie Sandu să fie asociaţi în firmă, el a spus că "cei doi domni care s-au ocupat de această iniţiativă au ajuns să-i contacteze şi pe dânşii şi aşa mai departe". Întrebat apoi dacă "cei doi domni" înseamnă Oiţă şi Geamănu, Cazacu a răspuns: "Da, da, da...Deci noi cei trei am fost contactaţi şi invitaţi să ne aducem contribuţia pe această linie de activităţi care nu sunt în directă legătură şi aşa mai departe".

"Domnul Sandu are experienţă, a fost la Ministerul Apărării este pensionar acuma, ne ajută să identificăm.... Dar firma nu a făcut absolut nimic. Durerea e că din cauza a ceea ce urmează să se întâmple în noiembrie sunt campanii de presă care de fapt fac un mare rău României, fac un mare rău industriei", a comentat Cazacu, referindu-se la "titluri aiuristice şi pompoase prin presă".

"În momentul în care am două personalităţi mari la masă la Constanţa şi nu am cui să îi prezint şi vine un astfel de domn...este o problemă de reprezentare... Luaţi manualul de marketing. Comerţul este o ştiinţă", a comentat Cazacu.

Presa a relatat despre această firmă, Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL, sugerând că ar putea fi impilicată în diverse contracte militare şi că ar fi un conflict de interese, dat fiind că şeful statului conduce CSAT.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut fratelui său să se retragă dintr-o firmă în care acesta este asociat cu fiica unui director în Ministerul Economiei şi cu un fost locţiitor al Departamentului Armamente din MApN, precizând că societatea respectivă nu a fost implicată în contracte militare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici