Ciolacu: Am o jenă de a mai vorbi încă o dată despre spitalele regionale

„Am o jenă de a mai vorbi încă o dată despre spitalele regionale”, a spus miercuri, la semnarea contractelor pentru primele două spitale regionale, premierul Marcel Ciolacu.

424 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Am o jenă de a mai vorbi încă o dată despre spitalele regionale

Ciolacu: Am o jenă de a mai vorbi încă o dată despre spitalele regionale

„Când e vorba de construcţii de infrastructură mai ales în sănătate e un moment de mândrie. O spun fără nicio reţinere, ca şi prim-ministru e normal să fiu mândru, dar parcă am o jenă de a mai vorbi încă o dată despre spitalele regionale. De 15 ani toţi politicienii din România, toate Guvernele, toţi miniştrii sănătăţii au vorbit şi şi-au pus în oferta electorală cele trei săpitale regionale, de la Iaşi, Cluj şi Craiova. Parcă este un moment când îi văd şi pe reprezentanţii constructorilor, e un moment care pare un pic ireal”, a declarat Ciolacu.

Acesta a spus că săptămâna viitoare vor fi încheiate procedurile şi pentru Spitalul regional de la Craiova.

„Au parcurs toate procedurile, cred că aţi avut şi contestaţii, nu ştiu, ar fi fost culmea în România să nu existe contestaţii, şi în sfârşit am semnat construcţia la două spitale regionale, la cel de la Cluj şi la cel de la Iaşi. Urmează, din câte am înţeles, săptămâna viitoare să se închidă procedurile şi la Spitalul regional de la Craiova”, a arătat premierul.

Acesta spune că investiţia în spitalele de la Cluj şi Iaşi se ridică la aproape 7 miliarde de lei, aproximativ 1,5 miliarde de euro, bani prinşi în PNRR,dar atrage atenţia că timpul de implementare este scurt: „Avem termen de implementare la PNRR până în anul 2026”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici