Cioloş: Sunt miniştri de care sunt mai mulţumit decât alţii, dar o remaniere nu se dezbate în public

Premierul Dacian Cioloş a spus marţi că de unii miniştri este mai mulţumit comparativ cu alţi membrii ai Cabinetului său, dar în opinia sa o remaniere nu se dezbate în public, ci se decide şi se anunţă.

887 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Sunt miniştri de care sunt mai mulţumit decât alţii, dar o remaniere nu se dezbate în public

Cioloş: Sunt miniştri de care sunt mai mulţumit decât alţii, dar o remaniere nu se dezbate în public (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

"(...) Eu am cu miniştri discuţii pe fond, pe ceea ce şi-au asumat că fac prin planul acela de acţiuni sectorial şi pe ceea ce noi decidem în şedinţa de Guvern - am discuţii aproape cu fiecare la cel puţin o dată la două săptămâni. Nu trec două săptămâni să nu am o discuţie aplicată de o oră, o oră şi ceva, în care să trecem în revistă lucrurile astea. Sigur că sunt unii de care sunt mai mulţumit decât alţii, mă interesează şi funcţionarea echipei ca atare şi oricum, eu din puţina experienţă pe care o am ştiu că o remaniere nu se dezbate în public, ea se decide şi se anunţă", a spus Cioloş, marţi, la o întâlnire cu jurnaliştii la sediul Guvernului.

În opinia sa, "povestea cu remanierea" a fost folosită pentru a întreţine sentimentul de instabilitate şi incompetenţă şi ei vor continua să o facă.

"Daţi-mi mie voie ca, dacă voi decide să fac o remaniere, să o anunţ atunci când o fac", a spus premierul.

Dacian Cioloş a mai spus că e mai greu să găsească un ministru care să-şi asume o competenţă, decât un director general.

Premierul a spus că face o evaluare permanentă a Cabinetului şi începe chiar cu persoana sa.

"Când eu nu mă simt competent pe anumite domenii, prefer să nu mă bag decât s-o fac doar de dragul de a face plăcere cuiva şi să spun : <<Uite, se ocupă Guvernul şi de subiectul ăsta!>>. Dacă nu am soluţii, prefer să nu mă apuc de un anumit subiect", le-a spus Cioloş jurnaliştilor.

Întrebat despre activitatea ministrului Agriculturii şi cel al Sănătăţii, el a precizat că lucrează cu aceştia zilnic şi îi cunoaşte din mai multe puncte de vedere decât cel al comunicării.

"Poţi să fii în situaţia în care să fii foarte bun, dar dacă nu ştii să comunici ceea ce faci sau comunici prost ceea ce faci să obţii efectul invers", a mai spus Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici