Tăriceanu: Analizez foarte serios candidatura la Primăria Capitalei

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceau, a declarat marţi că nu exclude o candidatură la Primăria Bucureşti şi că analizează această chestiune din perspectiva obiectivului strategic al ALDE de a intra în Parlament la alegerile din toamnă.

1071 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Analizez foarte serios candidatura la Primăria Capitalei

Tăriceanu: Analizez foarte serios candidatura la Primăria Capitalei (Imagine: Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

"Nu vă ascund că sunt mulţi colegi de-ai mei din ALDE care consideră că candidatura mea la Primăria Capitalei ar fi un plus pentru partid şi eu analizez foarte serios aceste lucruri, dar mai ales din perspectiva obiectivului strategic pe care îl avem şi care e intrarea în Parlament. Eu subsumez acestui obiectiv strategic toate celelalte acţiuni, şi ale mele şi ale partidului, şi din acest punct de vedere trebuie să cântăresc foarte bine plusurile şi minusurile şi mă voi consulta în continuare cu colegii mei, vom analiza şi sunt convins că împreună vom lua cea mai bună decizie pentru ALDE din perspectiva de care v-am vorbit", a declarat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

El a mai spus că decizia în acest sens va fi luată "până la data limită de înscriere a candidaturilor".

Întrebat dacă el consideră că s-a eliberat "spaţiul" prin renunţarea la candidatură anunţată de liberalul Ludovic Orban luni, Tăricenau a spus că "într-un fel s-a eliberat", dar că nu salută această situaţie.

"Într-un fel s-a eliberat, dar eu vă spun că personal nu salut această situaţie, din contră, deplâng această situaţie prin care Orban a fost obligat să iasă din cursă şi să priveze bucureştenii de o alegere. Trebuie să înţelegeţi că eu nu sunt un avocat al domnului Orban în cursa lui pentru primărie, dar situaţii de acest gen care duc în final bucureştenii să aleagă dintr-o listă care este scurtată prin acţiunile Justiţie nu mi se pare normală. Eu cred că trebuie ca oamenii să cântărească ei şi să decidă ei cine sunt preferaţii, cine sunt aleşii care să-i reprezinte", a mai spus preşedintele Senatului.

Referitor la candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Bucureşti, Tăriceanu a spus că nu ştie ce competenţă şi ce experienţă are pentru a conduce o administraţie atât de importantă.

"Ca să conduci o capitală ca Bucureştiul nu poţi să vii din neant şi fără niciun fel de experienţă administrativă, fără niciun fel de experienţă managerială să conduci oraşul. Cred că ar fi o partidă extrem de riscantă pentru bucureşteni care s-au mai fript în trecut şi nu numai bucureştenii, românii în general s-au fript în ultima vreme cu alegerile pe care le-au făcut şi acum începem să vedem care sunt consecinţele", a mai spus preşedintele Senatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici