Ciucă: Am analizat şi noi interzicerea importului de cereale, miere, ulei, carne de pui din Ucraina

Premierul Nicolae Ciucă spune că România a analizat interzicerea importului de cereale, miere, ulei şi carne de pui din Ucraina: „Trebuie să respectăm Regulamentul UE şi să facem în aşa fel încât să nu afectăm fermierii din România”.

1135 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Am analizat şi noi interzicerea importului de cereale, miere, ulei, carne de pui din Ucraina

Ciucă: Am analizat şi noi interzicerea importului de cereale, miere, ulei, carne de pui din Ucraina

„Sunt mai multe categorii. Şi noi am analizat toate aceste categorii, nu numai cereale. Discutăm inclusiv de mierea de albine, ulei... inclusiv carnea de pui. Trebuie să analizăm perspectiva importului de carne de pui”, spune premierul Nicolae Ciucă.

El afirmă că probele pentru controlul fitosanitar ar putea să se efectueze şi în vamă, nu numai la destinaţie.

„Orice măsură pe care o vom lua trebuie să respectăm Regulamentul UE şi să facem în aşa fel încât să nu afectăm fermierii din România. Măsurile şi discuţiile pe care le-am avut la guvern cu fermierii sunt îndreptate în sprijinul acestora şi vom continua să asigurăm aceste măsuri”, adaugă premierul.

Nicolae Ciucă precizează că România poate să ia decizii împreună cu Comisia Europeană.

„Aţi văzut foarte clar că, inclusiv Polonia, care a anunţat un set de măsuri, a revenit asupra lor după discuţiile cu Comisia. Vom vedea, trebuie să ţinem cont că România, în ţara noastă primim anual şi distribuim 3 miliarde de euro de la Comisia Europeană, sprijin direct 2 miliarde către agricultori şi un miliard şi ceva pentru investiţii. Avem nevoie ca în acest context, măsurile pe care le luăm să aibă un consens şi de asemenea să fie îndreptate astfel încât să sprijinim, nu să afectăm. Încă de săptămânile trecute am avut aproape săptămânal întâlnire cu fermierii şi am discutat toate măsurile pe care noi trebuie să le luăm, domnul preşedinte Iohannis a intervenit pe lângă preşedintele Comisiei, astfel încât să pytem să primim bani mai mulţi de la Comisie. În acest moment se analizează şi probabil vom primi răspuns inclusiv această variantă de mărire a sumelor prin care se vor compensa efectele importurilor de cereale din Ucraina şi eu sunt întrutotul de acord că trebuie să vedem acest set de măsuri, de asta am dorit prin scrisoare să facem în aşa fel încât anumite categorii să nu fie afectate, fermierii să nu fie afectaţi”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici