Video Claudiu Manda, ales preşedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor siguranţei naţionale

Comisia specială pentru modificarea legilor siguranţei naţionale s-a întrunit, marţi, pentru a-şi alege conducerea, preşedintele ales fiind deputatul PSD Claudiu Manda, urmând ca în perioada următoare să ceară structurilor din zona securităţii propuneri de modificare a legislaţiei.

598 afișări

“Am avut pe ordinea de zi aprobarea regulamentului de organizare a Comisiei. Au fost câteva propuneri din partea colegilor – unele acceptate, altele neacceptate – urmează ca acest regulament să-l trimitem astăzi către Birourile permanente reunite spre a fi aprobate, sperăm ca foarte repede să se întrunească, să aprobe regulamentul, să putem intra în activitate”, a declarat Claudiu Manda.

Deputatul PSD a precizat că ca în perioada următoare va cere structurilor din zona securităţii propuneri de modificare a legislaţiei.

“Am discutat şi acest aspect. Am discutat ca imediat ce va fi aprobat regulamentul, să ne vedem şi să trimitem adrese către toate structurile din zona securităţii naţionale, prin care să le solicităm propuneri de modificare a legislaţiei în domeniul lor, să dăm un termen, probabil de două săptămâni şi la fel şi parlamentarii, şi grupurile parlamentare, inclusiv de la Direcţia Legislativă să solicităm un studiu comparat pe diferite teme europene. (...). Am discutat despre accestul presei. În regulament spune că, de regulă, şedinţele sunt publice, probabil că aşa o să se întâmple, dar în momentul în care o să avem discuţii punctuale cu structurile de informaţii, probabil că aceste şedinţe nu vor fi publice”, a spus Claudiu Manda.

Manda a susţinut că legislaţia în domeniu securităţii naţionale trebuie “împrospătată”.

“Vorbim de legi din ’91, modificate pe aici, pe acolo sau legi din ’98 sau ’92, vorbim de ameninţări la adresa securităţii naţionale care nu mai au legătură cu ce se întâmpla în ’91. Vorbim de respectarea drepturilor omului şi de măsurile intruzive care trebuie reglementate voarte bine, vorbim de posibilităţi de abuzuri, ne uităm încă la nişte concluzii la Comisia SRI, dar aceste lucruri ar trebui reglementate să nu mai existe nici bănuieli, nici interpretări, ori o relaţie destul dec lară între Parlament şi aceste structuri. Sunt mai multe lucruri de stabilit, dar este foarte important să împrospătăm legislaţia”, a spus deputatul PSD.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat, miercuri, înfiinţarea Comisiei speciale pentru modificarea Legilor din domeniul siguranţei naţionale, forul legislativ putând şi iniţia propuneri legislative în domeniul securităţii naţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici