Codruţ Olaru, vicepreşedinte CSM, la ieşire din PG: Nu s-au discutat protocoalele, nu putem avea puncte de vedere personale

Vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru, a declarat, după întâlnirea cu Augustin Lazăr şi cu şefii de parchete, că au fost discutate subiecte privind organizarea Ministerului Public, precizând că la întrevedere nu au fost menţionate protocoalele secrete pentru că nu pot avea puncte de vedere personale.

384 afișări
Imaginea articolului Codruţ Olaru, vicepreşedinte CSM, la ieşire din PG: Nu s-au discutat protocoalele, nu putem avea puncte de vedere personale

Codruţ Olaru, vicepreşedinte CSM, la ieşire din PG: Nu s-au discutat protocoalele, nu putem avea puncte de vedere personale

„E destul de devreme ca să discutam deja de concluzii, a fost o întânire firească, o întâlnire la care au participat reprezentantii secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel, conducerea Ministerului Public. Problemele puse pe agenda în mod categoric sunt probleme de interes, probleme care au vizat în principal perspectiva, organizarea Ministerului”, a declarat vicepreşedintele CSM, procurorul Codruţ Olaru.

Întrebat de către jurnalişti dacă s-a discutat şi modificarea codurilor penale, şeful Secţiei de procurori din cadrul CSM a precizat că nu ar vrea să detalieze, însă a subliniat că nu a fost abordat subiectul protocoalelor secrete.

„Nu, nu s-a discutat (chestiunea protocoalelor, n.r.) şi nu putem să avem puncte de vedere personale pe această problemă, pentru că datoria noastră ca procurori, ca reprezentanţi ai Ministerului Public, ai Consiliului Superior - să avem puncte de vedere instituţional. Punctul de vedere al CSM îl veţi vedea probabil cu ocazia proximului plen în care se va discuta acest lucru, al a Ministerului Public - categoric, prin vocea procurorului general”, a mai spus Codruţ Olaru.

La întâlnirea de miercuri dintre procurorul general Augustin Lazăr, şi şefii DNA, DIICOT şi cu cei de la parchetele din ţară, la sediul PÎCCJ trebuia să participe şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, însă a anunţat, cu câteva minute înainte, pe Facebook, că nu poate veni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici