Video Dragnea spune cum ar trebui să fie organizat un referendum pentru ca mai mulţi oameni să voteze/ Despre atacul venit de la BOR: Eu sunt un om religios. Mă abţin cu mare greutate să dau un răspuns

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că nu va exista o analiză în PSD privind prezenţa la referendum, deoarece nu a fost o campanie asumată de partid, susţinând că ar fi nevoie de un referendum fără prag pentru ca rezultatul să fie cu adevărat voinţa majorităţii.

5672 afișări

„Nu trebuie să o justific eu (n.r.: prezenţa la vot). Am văzut tot felul de analize făcute de bună-credinţă, de rea-credinţă. Sunt câteva constatări. Noi stăm agăţaţi de un număr ipotetic de oamei care ar putea să fie prezenţi la referendum în România. Toţi ştiu că sunt milioane de români în străinătate. Boicotul pe care îl aplică la referendum. Eu am spus de-a lungul anilor, în momentul în care ar fi un referendum fără prag ar veni mai mulţi la vot, pentru că ar vota cei care sunt împotriva”, a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a spus că nu a fost o decizie în partid ca primarii să susţină campania.

„S-a spus că este referendumul meu, al PSD. Până la urmă a fost o voinţă de participare de 4 milioane de români, alţii au boicotat, ăsta e rezultatul şi mergem înainte. Nu putem face o analiză în interiorul PSD, pentru că nu au fost nişte alegeri la care să fi participat PSD. Am spus că PSD nu face campanie, ci doar o campanie de informare. Lucru pe care l-a făcut”, a mai spus liderul PSD.

Despre purtătorul de cuvânt al BOR: Cu foarte mare greutate mă abţin să dau un răspuns

Liviu Dragnea a declarat că se abţine ”cu foarte mare greutate” să răspundă afirmaţiilor purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, pentru că este respectuos. Bănescu afirmase că referendumul nu a atins pragul de participare şi din cauza asocierii cu Dragnea.

”Eu sunt un om creştin-ortodox şi sunt un om religios, nu practicant. Sunt şi foarte respectuos. Cu foarte mare greutate mă abţin să dau un răspuns, pentru că sunt respectuos”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat ce părere are de afirmaţiile purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Referendumul pentru familie nu a atins pragul de 30% necesar validării din cauza politizării evenimentului, a asocierii cu Liviu Dragnea, dar şi pentru că întrebarea adresată electoratului a fost neclară, a declarat, luni, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Reprezentantul BOR a precizat, într-un interviu pentru RFI, că tema referendumului nu a fost dezbătută suficient de societate, iar la eşecul scrutinului au contribuit şi "dezinfomările din mediul online şi politizarea evenimentului".

"S-a spus clar este referendumul lui X... Evident, cei care au spus asta în spaţiul public s-au referit la domnul Dragnea, pe care l-au asociat într-un mod insistent cu acest referendum, ignorând faptul că actualii guvernanţi erau obligaţi să organizeze acest referendum. Acum sau mai târziu. Faptul că l-au organizat s-a transformat ulterior într-un motiv de politizare a acestei teme", a precizat Vasile Bănescu.

Dragnea, despre informaţia potrivit căreia referendumul ar fi fost un test pentru el: Vine un tâmpit sau nişte tâmpiţi cu informaţii false şi apoi discutăm

Preşedintele PSD  i-a catalogat drept „tâmpiţi” pe care care au făcut publică informaţia potrivit căreia referendumul ar fi fost un test pentru liderul PSD, iar în cazul unui succes ar fi deschis drumul spre candidatura lui Dragnea la prezidenţiale.

„Vine un tâmpit sau nişte tâmpiţi cu informaţii false şi apoi discutăm ar fi putut fi adevărat dacă...”, a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a mai spus, întrebat dacă PSD s-a implicat în mobilizarea populaţiei pentru votul la referendum: „Spuneţi că asta este capacitatea PSD de a aduce oamenii la vot? 3,9 milioane? Păi dacă PSD a adus 3,9 milioane la vot, în decembrie 2016, am avut 3,2 milioane. Ăsta e raţionamentul dumneavoastră”.

Publicaţia G4Media a scris că, în contextul referendumului, ar fi fost pregătit un sondaj de opinie care să arate creşterea PSD în sondaje la peste 40% şi a încrederii în Liviu Dragnea. În aceste condiţii, lideri din partid ar fi urmat să-i ceară lui Liviu Dragnea să candideze la preşedinţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici