Comisarii UE discută marţi raportul pe Justiţie, este posibil ca documentul să fie şi prezentat

Colegiul Comisarilor UE va discuta, marţi, rapoartele privind evoluţia MCV pentru România şi Bulgaria, fiind posibil ca documentele să fie prezentate în aceeaşi zi, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse europene.

16 afișări
Imaginea articolului Comisarii UE discută marţi raportul pe Justiţie, este posibil ca documentul să fie şi prezentat

Comisarii UE discută marţi raportul pe Justiţie, este posibil ca documentul să fie şi prezentat

Potrivit acestora, raportul în cazul României va avea un ton critic legat de reformele din justiţie.

Sursele au menţionat că în raport va fi criticată "reorganizarea"ANI, instituţie a cărei înfiinţare a fost prevăzută în obiectivele impuse în Mecanismul de Cooperare şi Verificare instituit înaintea intrării României în UE.

Comisia Europeană va reitera faptul că o Agenţie Naţională de Integritate funcţională rămâne un important instrument în combaterea corupţiei, au menţionat sursele.

Acestea au mai declarat că în raport va fi apreciată activitatea DNA.

Contactat de MEDIAFAX, Mark Gray, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat că cele două rapoarte, despre România şi Bulgaria, sunt pe agenda de marţi a reuniunii comisarilor europeni. El nu a precizat dacă documentele vor fi prezentate marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici