Dan Andronic, achitat definitiv în dosarul finanţării campaniei electorale a lui Traian Băsescu

  • Judecătorii Instanţei supreme au pronunţat marţi sentinţa definitivă în dosarul finanţării campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009
  • Magistraţii au menţinut decizia achitării jurnalistului Dan Andronic pronunţată de instanţa de fond
  • În cazul Elenei Udrea şi al Ioanei Băsescu, judecătorii au decis încetarea procesului penal ca urmare a prescripţiei faptelor
323 afișări
Imaginea articolului Dan Andronic, achitat definitiv în dosarul finanţării campaniei electorale a lui Traian Băsescu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat joi defintiv pe jurnalistul Dan Andronic pentru infracţiunile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

”Înalta Curte constată că, în mod temeinic şi legal, instanţa de fond a constatat că fapta inculpatului Andronic Dan Cătălin nu este prevăzută de legea penală, dispunând o soluţie de achitare a acestuia, în temeiul art. 16 alin. (1) lit. b) teza I din Codul de procedură penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă, prevăzută de art. 273 alin. (1) din Codul penal”, se arată în minuta instanţei.

Dan Andronic este singurul achitat în acest dosar. Acum doi ani, Elena Udrea a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani de închisoare fiind acuzată de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, iar Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu, la 5 ani de închisoare pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor. Cei trei au fost trimişi în judecată de DNA în acest dosar în 2017.

Într-o postare pe Facebook, Dan Andronic salută decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cazul Elenei Udrea şi Ioanei Băsescu şi explică de ce în cazul său nu s-a aplicat prescripţia.

“Pentru că fiind ACHITAT, domn Piperea, în primă instanţă, deci faptele nu existau, judecătorii ICCJ au judecat cazul meu şi au constatat că decizia anterioară este corectă. Dacă ar fi constatat că sunt vinovat de mărturie mincinoasă, mă condamnau şi aplicau prescripţia. Cred că până şi Piperea (n.r avocatul Gheorghe Piperea) a înţeles”, afirmă Dan Andronic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici