Video Dan Barna îl atacă pe Iohannis, la depunerea candidaturii: Un pompier pentru momentele când casa a luat foc. Dacă era gospodar, nu luam foc/ Câte semnături a strâns liderul USR | VIDEO

Prezidenţiabilul USR-PLUS Dan Barna şi-a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Alianţa a strâns aproape 400.000 de semnături. Liderul USR a susţinut că România are nevoie de o schimbare.

1928 afișări

„Depunem astăzi aproape 400.000 de semnături. România are nevoie de o schimbare. Primul pas au fost europarlamentarele, urmează prezidenţialele, parlamentarele şi localele. Timp de 30 de ani ne-am obişnuit să acceptăm puţin de la clasă politică. Românii pot şi merită să fie fericiţi aici în România. În acest moment nu mai putem să ne învârtim în jurul cozii aşa cum ne-am obişnuit în 30 de ani. Este nevoie de alegeri anticipate”, a spus Dan Barna, înainte de a intra în sediul BEC.

Liderul USR a afirmat că România are nevoie de o schimbare, pentru a nu ajunge în situaţia de a mai pierde un milion de români în următorii cinci ani.

„O întreb pe doamnă Dăncilă unde este acea creştere economică despre care vorbeşte încontinuu pentru că românii nu o simţ. În realitate nu ne mai putem bază pe vechea clasă politică. Eu fac parte dintr-o generaţie care vrea, poate şi va face reformarea României. În acre ţara din lume pe creştere economică populaţia pleacă din ţara? Nicăieri. Avem o guvernare care nu mai are niciun pic de încredere. Schimbarea trebuie să o facem astăzi, acum. Nu ne permitem să pierdem încă un milion de oameni în următorii cinci ani”, a adăugat Barna.

Barna: Iohannis-un pompier pentru momentele când casa a luat foc. Dacă era gospodar, nu luam foc

Liderul USR Dan Barna l-a criticat, vineri, pe Klaus Iohannis spunând despre acesta că a fost "un pompier pentru momentele când casa a luat foc şi se prăbuşea". Liderul USR a mai spus că dacă preşedintele Iohannis ar fi fost un "gospodar mai atent şi diligent", nu se ajungea în astfel de situaţii.

"Eu spun în egală măsură că preşedintele Iohannis a fost un pompier pentru momentele când casa a luat foc şi se prăbuşea. Eu cred că dacă era un gospodar mai atent şi mai diligent poate nu ajungeam să luăm foc de atâtea ori în ultimii ani", a afiramt Dan Barna, vineri, la depunerea semnăturilor pentru alegerile prezidenţiale la Biroul Electoral Central.

Ce îi răspunde Iohannis

Şi Dacian Cioloş, propus pentru funcţia de premier dacă alianţa USR-PLUS va câştiga alegerile prezidenţiale, a afirmat că proiectul formaţiunii este de a schimba România în bine.

„Suntem încă o data în faţă dumneavoastră cu ajutorul susţinătorilor şi a celor care cred în proiectul nostru, în faptul că putem schimbă România în bine. Avem aici semnăturile care o să îl ducă pe Dan Barnă spre Cotroceni. Astăzi depunem semnăturile şi vom continuă în acelaşi mod, să mergem să vorbim cu oamenii pe stradă şi să găsim soluţiile împreună. Noi vrem să arătăm românilor că suntem gata să conducem şi să guvernăm România. Acest proiect îl are pe Dan Barnă în frunte, dar vedeţi toată echipă în spate. Astăzi începem să pregătim proiectul de guvernare”, a conchis Cioloş.

Dan Barna a venit la Biroul Electoral Central însoţit de Dacian Cioloş şi mai mulţi membri ai alianţei USR-PLUS, printre care Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea şi Cristina Prună.

Prezidenţiabilul a fost aşteptat, totodată, şi de susţinători.

Termenul limită de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Central este duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Taguri:
barna,
prezidenţiale,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici