Daniela Buruiană ameninţă cu CEDO, în cazul procesului cu Patapievici, Pleşu şi Dinescu

Deputatul independent Daniela Buruiană va contesta la CEDO sentinţa Curţii de Apel prin care a fost găsită vinovată pentru calomnierea lui Horia Roman Patapievici, Andrei Pleşu şi Mircea Dinescu şi va cere statului român despăgubiri de 10 milioane de euro.

24 afișări
Imaginea articolului Daniela Buruiană ameninţă cu CEDO, în cazul procesului cu Patapievici, Pleşu şi Dinescu

Daniela Buruiană ameninţă cu CEDO, în cazul procesului cu Patapievici, Pleşu şi Dinescu (Imagine: Mediafax Foto)

Buruiană a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că va da în judecată statul român pentru că, pe parcursul judecăţii, i-a fost încălcat flagrant dreptul la apărare, nefiindu-i admisă niciuna dintre probele pe care le-a propus în apărarea sa.

Potrivit deputatului, instanţa a găsit-o vinovată de calomnie pentru că i-a numit, în urmă cu şase ani, pe Patapievici, Pleşu şi Dinescu "spioni ai unor servicii străine".

Ea a susţinut că sentinţa a fost dată la comanda politică a lui Traian Băsescu, deoarece cei trei reclamanţi ar fi "cântăreţii la mandolină ai preşedintelui".
Buruiană a mai precizat că, potrivit sentinţei, urmează să le plătească celor trei reclamanţi 90.000 de lei ca despăgubiri.

Curtea de Apel Bucureşti, a decis, printr-o hotărâre irevocabilă, că Daniela Buruiană trebuie să plătească daune de câte 30.000 de lei către Mircea Dinescu, Horia Roman Patapievici şi Andrei Pleşu, pentru afirmaţiile privind colaborarea acestora cu serviciile secrete străine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici