Video DECLARAŢIA ZILEI Sorin Grindeanu: Trecerea la euro, numai după ce românii vor avea venituri comparabile cu cele din UE

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, că trecerea României la moneda euro se poate face numai după ce românii vor avea venituri comparabile cu cele ale cetăţenilor din statele membre ale Uniunii Europene şi că România trebuie să înveţe din practica ţărilor care au trecut deja la moneda unică.

486 afișări

"Ştim cu toţii, la nivelul Uniunii Europene există tot felul de dezbateri privind viitorul construcţiei europene. Noi credem că aceste dezbateri trebuie privite ca o oportunitate, nu ca un obstacol şi iată că de la discuţia cu o Europă cu mai multe viteze - acum după reuniunea de la Roma s-a ajuns la o discuţie despre o Europă cu mai multe ritmuri, dar aceste ritmuri nu trebuie să ne diferenţieze, ci tocmai să arate că noi, cu toţii, mergem în aceeaşi direcţie. Cred că întâlnirea noastră de azi are şi acest scop. Trebuie să demonstrăm că România e hotărâtă să susţină în continuare politicile de coeziune în interiorul Uniunii şi să arătăm că toţi avem acelaşi scop - o Uniune mai puternică, o Uniune în care statele membre au aceeaşi ţintă", a declarat premierul Grindeanu, la prima reuniune a Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro.

Vezi continuarea în video

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici