Declaraţiile false în cazul produselor biocide vor fi sancţionate cu amenzi de 35.000-50.000 lei

Nerespectarea declaraţiei pe propria răspundere în ceea ce priveşte conţinutul şi concentraţia substanţei active în cazul biocidelor se consideră contravenţie şi se pedepseşte cu o amendă cuprinsă între 35.000 lei şi 50.000 lei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

536 afișări
Imaginea articolului Declaraţiile false în cazul produselor biocide vor fi sancţionate cu amenzi de 35.000-50.000 lei

Declaraţiile false în cazul produselor biocide vor fi sancţionate cu amenzi de 35.000-50.000 lei

"S-a considerat necesar înăsprirea pedepselor aplicate în cazul declaraţiilor de date false şi, de asemenea, introducerea unor noi contravenţii şi anume considerarea ca o contravenţie nerespectarea conţinutului declaraţiei pe proprie răspundere privind conţinutul de substanţă activă", a anunţat Suciu, miercuri, la finalul şedinţei în care Executivul a aprobat o hotărâre în acest sens.

El a explicat că s-a pus mai multă claritate în ceea ce priveşte separarea faptelor în contravenţii şi infracţiuni în punerea pe piaţă şi utilizarea biocidelor.

"Nerespectarea declaraţiei pe propria răspundere în ceea ce priveşte conţinutul şi concentraţia substanţei active(...) a fost introdusă la partea de contravenţii şi în acelaşi timp se propune o amendă între 35.000 lei şi 50.000 lei, dar dacă fapta rămâne la nivel de contravenţie şi nu se califică drept infracţiune", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

El a precizat că în baza acestei hotărâri de guvern, ministrul Sănătăţii va putea modifica Ordinul 10 din 2013, document care prevede efectuarea a două analize de laborator înainte ca produsul biocid să fie pus pe piaţă.

De asemenea, se mai are în vedere emiterea unui alt ordin de ministru care va clarifica toate măsurile legate de sanitaţie.

Referitor la datele pe care Guvernul le aşteaptă de la ICECHIM, Dan Suciu a spus că în cursul zilei de miercuri acestea vor fi la dispoziţia Executivului şi vor fi date publicităţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici