"Democraţie originală". Premier prin rotaţie la 2 ani. PNL şi PSD aproape de o coaliţie. Cîţu: ”Am găsit multe lucruri care pot să ne unească”

  • Am avut o primă discuţie bună, am discutat proiecte, obictive, am încercat să găsim soluţii la această criză politică, a declarat joi preşedintele PNL Florin Cîţu după întâlnirea cu conducerea PSD.
  • În discuţii a apărut şi varianta unei rotaţii a premierilor, de la PNL şi de la PSD.
  • Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că nu va chema la Cotroceni partidele parlamentare la consultări până când nu va exista o majoritate parlamentară care să suţină un guvern.
11609 afișări
Imaginea articolului "Democraţie originală". Premier prin rotaţie la 2 ani. PNL şi PSD aproape de o coaliţie. Cîţu: ”Am găsit multe lucruri care pot să ne unească”

"Democraţie orginală". Premier prin rotaţie la 2 ani. PNL şi PSD aproape de o coaliţie. Ciţu: ”Am găsit multe lucruri care pot să ne unească”

”Am găsit multe lucruri care pot să ne unească”, a adăugat Cîţu, care a adăugat că rezultatele discuţiilor vor fi prezentate în partid.

Florin Ciţu a precizat că în discuţii a apărut şi o variantă „interesantă”, un premier care să se schimbe la doi ani.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a arătat puţin mai reticent legat de o eventuală coaliţie, dar a precizat că este „o variantă de lucru”.

Ciolacu a spus că a primit o execuţie bugetară şi a vorbit de o lege pentru rectificarea bugetară care să fie dezbătută în Parlament.

„Nu am avut discuţii în ceea ce priveşte funcţiile din Guvernul României. Credem că prioritatea numărul unu este stabilizarea României pe care au adus-o prin această guvernare de dreapta”, a spus liderul PSD.

Ciolacu a precizat că şi varianta alegerilor anticipate rămâne pe masă.

PNL a purtat negocieri şi cu USR

Liderii PNL s-au întâlnit, miercuri, tot la Palatul Parlamentului, cu reprezentanţii USR.

„Explorăm dacă este posibil sau nu să refacem coaliţia, iar PNL va trebui să decidă acest lucru după întâlnirea cu PSD”, a afirmat liderul USR, Dacian Cioloş, după întâlnirea cu liderii liberali.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că nu va chema la Cotroceni partidele parlamentare la consultări până când nu va exista o majoritate parlamentară care să suţină un guvern.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici