Diaconescu discută, la Bruxelles, despre MCV, aderarea la Schengen şi agenda summit-ului NATO

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, face, miercuri şi joi, o vizită de lucru la instituţiile europene, precum şi la sediul NATO din Bruxelles, ocazie cu care va aborda teme precum MCV, aderarea la spaţiul Schengen sau subiecte de pe agenda summit-ului NATO.

244 afișări
Imaginea articolului Diaconescu discută, la Bruxelles, despre MCV, aderarea la Schengen şi agenda summit-ului NATO

Diaconescu discută, la Bruxelles, despre MCV, aderarea la Schengen şi agenda summit-ului NATO (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El va avea o întrevedere cu Catherine Day, secretar general al Comisiei Europene. De asemenea, ministrul Afacerilor Externe va avea şi întrevederi la NATO, cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, precum şi cu adjunctul secretarului general, Alexander Vershbow.

Discuţiile cu oficialul european se vor axa asupra principalelor subiecte aflate pe agenda europeană şi a altor teme de interes prioritar pentru România: reprezentarea cetăţenilor români în instituţiile comunitare, Mecanismul de Verificare şi Cooperare, aderarea României la spaţiul Schengen.

Ministrul Afacerilor Externe va aborda în dialogul cu conducerea NATO o serie de teme de interes aflate pe agenda summit-ului Alianţei de la Chicago, din perioada 20-21 mai, cum ar fi apărarea antirachetă, politica privind parteneriatele Alianţei Nord-Atlantice, cu accent pe vecinătatea NATO şi regiunea extinsă a Mării Negre.

Vor mai fi discutate procesul de tranziţie din Afganistan, stadiul iniţiativei Smart Defense, lansată de Secretarul General al NATO, dar şi alte teme curente de pe agenda globală de securitate, precizează MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici