Dîncu (PSD), după anunţul lui Iohannis: Guvernul de uniune naţională nu este exclus

  • Vasile Dîncu a făcut declaraţii luni, după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis, cum că nu a decis cine să fie candidatul pentru funcţia de premier.
  • Întrebat dacă PSD vrea să boicoteze formarea unui nou Parlament, Vasile Dîncu a spus că acest lucru este exclus.
853 afișări
Imaginea articolului Dîncu (PSD), după anunţul lui Iohannis: Guvernul de uniune naţională nu este exclus

Vasile Dîncu a declarat, luni seara, la Digi24, că nu este exclusă, în acest moment, varianta unui guvern de uniune naţională.

„Nu ar fi exclus să se ajungă chiar şi la soluţia unui guvern de uniune naţională. S-ar putea chiar ca în această a doua fază să se discute deja despre acest lucru”, a spus Dîncu.

Întrebat dacă PSD vrea să boicoteze formarea unui nou Parlament, Vasile Dîncu a spus că acest lucru este exclus.

„În niciun caz. Am văzut undeva ştirea cum că noi am vrea să boicotăm, dar, nu, în niciun caz. Am vorbit despre acest lucru în discuţia cu preşedintele, doar în sensul următor: în mod normal, în negocierile pe care PNL şi partenerul ales, USR PLUS, au discutat în weekend despre împărţirea comisiilor parlamentare, a funcţiilor din Parlament, acesta este un lucru care nu este corect, nici constituţional. Aceste lucruri se întâmplă în Parlament, după constituirea Parlamentului. ŞI am spus că noi nu vrem ca din cauza unor asemenea lucruri să fim nevoiţi să avem asemenea soluţii care nu sunt legale şi nici constituţionale. În niciun caz nu am vorbit despre boicotarea formării Parlamentului”, a spus Vasile Dîncu.

Acesta a precizat că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că şi preşedintele României a fost de acord că „este nevoie, în acest moment, să ajungem la un consens toată clasa politică, toate partidele, pentru a da un guvern şi un parlament, pentru că sunt lucruri care vor fi tot mai complicate dacă vine al treilea val al pandemiei”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că în 21 decembrie se va constitui noul Parlament. Preşedintele a declarat că încă nu sunt întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma noul Guvern şi urmează noi consultări.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici