Directorul SRI Eduard Hellvig va fi audiat de Comisia parlamentară de control. Verestoy Attila: "În situaţia de faţă, comisia ar putea cere informaţii şi cu privire la protestele recente"

Comisia pentru controlul activităţii SRI îl va audia miercuri pe directorul SRI Eduard Hellvig, pe tema bugetului şi a situaţiei instituţiei, senatorul UDMR Verestoy Attila declarând luni, pentru MEDIAFAX, că lui Hellvig i s-ar putea fi cerute lămuri şi despre protestele de la sfârşitul săptămânii.

3426 afișări
Imaginea articolului Directorul SRI Eduard Hellvig va fi audiat de Comisia parlamentară de control. Verestoy Attila: "În situaţia de faţă, comisia ar putea cere informaţii şi cu privire la protestele recente"

Verestoy Attila, senatorul UDMR: Comisia SRI îl audiază pe Hellvig pe tema bugetului, posibil şi despre protestele recente (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Arhiva Foto)

"În situaţia de faţă, comisia ar putea cere informaţii şi cu privire la protestele recente. În aceste discuţii se pot pune întrebări şi privind situaţiile care au apărut pe parcurs", a declarat senatorul UDMR Verestoy Attila, pentru MEDIAFAX.

La finalul primei şedinţe, preşedintele Comisiei SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, declarase că a convenit cu directorul SRI, Eduard Hellvig, să vină pentru audieri în comisiei în data de 25 ianuarie, temele de audiere privind cazul Coldea şi bugetul SRI pe anul 2017.

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a transmis duminică, printr-un comunicat de presă, că respinge orice încercare de a implica instituţia în "dispute politice, organizare de proteste sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate" potrivit legii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici