Doina Tudor: În afara unui denunţ mincinos, nu există nicio probă. Raportul Comisiei Juridice: Timp de un an şi jumătate a avut depresii şi a fost nevoită să urmeze tratamente medicale puternice

Senatorul Doina Tudor le-a transmis colegilor în plen că este nevinovată şi că nu le spune cum să voteze cererea DNA privind reţinerea şi arestarea sa preventivă, subliniind că are calitate de "nevinovat" în dosar, nu de inculpat.

1004 afișări
Imaginea articolului Doina Tudor: În afara unui denunţ mincinos, nu există nicio probă. Raportul Comisiei Juridice: Timp de un an şi jumătate a avut depresii şi a fost nevoită să urmeze tratamente medicale puternice

Doina Tudor: Nu vă spun ce să alegeţi sau cum să votaţi, dar sper că va fi calea corectă. În afara unui denunţ mincinos, nu există nicio probă

"Nu vă spun ce să alegeţi sau cum să votaţi, dar sper că va fi calea corectă", a spus Tudor la începutul dezbaterilor pe tema cererii DNA privind reţinerea şi arestarea sa pentru complicitate la luarea de mită.

Senatorul a afirmat "cu responsabilitate şi tărie" că acuzaţiile care i se aduc în dosar sunt nefondate şi nereale şi a "mărturisit şocul" său la aflarea acuzelor.

"Am studiat dosarul al Comisia juridică şi, în afara unui denunţ mincinos, nu există nicio probă", a mai spus Tudor.

Acuzaţiile din dosar sunt bazate pe denunţul unei singure persoane, Marian Ovidiu, care are şi calitate de inculpat, a explicat ea.

De asemenea, senatorul a explicat că se afla în divorţ în perioada despre care se face referire în dosar şi că nu putea să intermedieze mita pentru fostul soţ, care are şi el calitate de inculpat în dosar.

Tudor a mai spus că nu se afla în ţară atunci, aducând probe în acest sens biletele de avion şi viza pentru SUA.

Dosarul senatorului PNL conţine 3 volume. În faţa senatorilor jurişti, senatorul PNL a invocat ''relaţiile deteriorate'' cu soţul său la acea dată, iar avocaţii săi au susţinut că procesele-verbale de redare a convorbirilor interceptate nu susţin remiterea sumei de 200.000 de euro.

Ea le-a spus membrilor Comisiei juridice că la data invocată de procurori pentru complicitate de luarea de mită era plecată în SUA, având anumite probleme medicale. Ea a prezentat Comisiei juridice certificate de la medic specialist în acest sens. ''(Doina Tudor, n.r.) îşi motivează problemele medicale prin însuşi faptul că relaţiile cu soţul erau grav afectate, astfel încât, pe un interval de timp de un an şi jumătate, chiar de la începutul anului 2013, a avut depresii şi, prin urmare, a fost nevoită să urmeze tratamente medicale puternice'', se arată în raport.

Datele din dosar, potrivit comunicatului emis de DNA, arată că în perioada martie-mai 2013 Doina Tudor l-a ajutat în mod direct "pe inculpatul Tudor Daniel George să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, în schimb acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici