Dragnea anunţă pe Facebook echipa pentru alegerile din Bucureşti. Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei, liste comune cu UNPR la sectorul 2. PSD şi ALDE merg separat

Echipa candidaţilor susţinuţi de PSD pentru alegerile locale va fi formată din Gabriela Vrânceanu Firea, candidat pentru Primăria Capitalei, urmată de Daniel Tudorache, Neculai Onţanu, Robert Negoiţă, Daniel Băluţă, Daniel Florea şi Gabriel Mutu, la sectoare.

3593 afișări
Imaginea articolului Dragnea anunţă pe Facebook echipa pentru alegerile din Bucureşti. Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei, liste comune cu UNPR la sectorul 2. PSD şi ALDE merg separat

Dragnea anunţă pe Facebook echipa pentru Bucureşti (Imagine: Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

Echipa susţinută de PSD a fost prezentată printr-o postare pe pagina de Facebook a preşedintelui PSD Liviu Dragnea.

Acesta urmează să facă declaraţii de presă, după şedinţa Comitetului Executiv al partidului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că social-democraţii au validat candidatura Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei şi au decis să meargă cu UNPR la sectorul 2, însă nu vor avea candidaţi comuni cu ALDE, pentru că "electoratele sunt puţin diferite".

"Doamna Firea va avea posiblitatea în perioada următoare, până la alegeri, să prezinte bucureştenilor care sunt proiectele dumneaei şi a echipei sale susţinute şi de PSD pentru Capitală. (...) Am avut în ultimele zile discuţii cu colegii de la UNPR, la sectorul 2 vom merge în alegeri pe liste comune cu domnul Onţanu şi îl vom susţine pentru primăria sectorului 2", a precizat Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD care a validat candidaţii pentru Primăria Capitalei şi pentru sectoare.

Liderul social-democrat a mai susţinut că analizele făcute au arătat că cea mai bună variantă este aceea de a merge separat de ALDE în alegerile din iunie. "Cu ALDE a fost o analiză reciprocă, pe care am făcut-o şi noi şi dumnealor, din care a reieşit că şi pentru PSD şi pentru ALDE, din punct de vedere electoral, este mult mai bine să se meargă separat. Vorbim de electorate puţin diferite", a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a mai afirmat că în felul acesta s-ar maximiza şansele pentru a obţine o majoritate în Consiliul General, după alegerile locale. "În ceea ce priveşte discuţiile avute în ultimele două luni de zile cu colegii de la ALDE şi UNPR, interesul nostru major a fost care sunt cele mai bune metode şi acţiuni pentru ca în Consiliul General să putem face majoritate PSD - UNPR şi ALDE. Şi vreau să fac o precizare importantă, care este necesară (...), PSD-ul nu face alianţă nici cu PMP, nici cu M10, M8, M5, nici cu PNL-ul, PSD vrea să facă majoritate în Consiliul General cu ALDE şi cu UNPR", a susţinut preşedintele PSD.

Echipa candidaţilor susţinuţi de PSD pentru alegerile locale va fi formată din Gabriela Vrânceanu Firea, candidat pentru Primăria Capitalei, urmată de Daniel Tudorache (sector 1), Neculai Onţanu (sector 2), Robert Negoiţă (sector 3), Daniel Băluță (sector 4), Daniel Florea (sector 5) şi Gabriel Mutu (sector 6).

Echipa susţinută de PSD a fost prezentată printr-o postare pe pagina de Facebook a preşedintelui PSD Liviu Dragnea, la finalul şedinţei CEx a PSD. 

Senatorul Gabriela Firea, validată vineri candidat PSD la Primăria Capitalei, a declarat că principalul său obiectiv va fi decongestionarea traficului din Bucureşti, dar şi schimbările din primărie.

”M-a onorat votul de astăzi al colegilor mei, dar mă şi obligă (...) Mulţi politicieni s-au bătut pentru scaune şi pentru clădiri, nu este şi cazul. În ceea ce mă priveşte pe mine sunt un om care iubeşte curăţenia atât la propriu, cât şi la figurat. Principala mea preocupare va fi o Capitală curată, aerisită de tot ceea ce înseamnă un trafic îngreunat şi curăţenia morală. În primăria Capitalei trebuie să facem curăţenie de jos până sus şi în ceea ce priveşte birocraţia, corupţia, dar şi oamenii din primărie care nu se gândesc la binele bucureştenilor", a susţinut Gabriela Firea.

Candidatul PSD a precizat că în scurt timp va anunţa şi programul cu care va candida. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici