Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui: Dacă Iohannis nu o revocă pe Kovesi, atunci trebuie să declanşăm suspendarea

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, luni, că dacă preşedintele Klaus Iohannis nu o va revoca pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, atunci trebuie declanşată procedura de suspendare.

301 afișări
Imaginea articolului Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui: Dacă Iohannis nu o revocă pe Kovesi, atunci trebuie să declanşăm suspendarea

Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui: Dacă Iohannis nu o revocă pe Kovesi, atunci trebuie să declanşăm suspendarea

''Eu cred că nu e vorba de părerea PSD dacă preşedintele unei ţări nu respectă Constituţia. Trebuie să fie o opinie unanimă a cetăţenilor că trebuie suspendat şi demis un asemenea preşedinte. În cazul în care preşedintele va insista să nu respecte ordinea constituţională, atunci nu avem altă cale de ales, trebuie să declanşăm această procedură. Eu cred că e puţin probabil ca preşedintele Iohannis să nu respecte hotărârea CCR'', a spus Dumitru Buzatu înainte de începerea Comitetului Executiv National al PSD.

Deputatul PSD Ioan Dîrzu susţine că va fi primul care va strânge semnături pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, în cazul în care nu va respecta decizia Curţii Constituţionale, precizând că nu are altă variantă decât aceea de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Curtea Constituţională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi.

Curtea Constituţională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici