Elevi, la Guvern: Unul a întrebat cine a dat Legea antifumat, alţii unde sunt Băsescu şi Ponta

Peste 1.000 de elevi au vizitat sediul Guvernului cu ocazia Zilei Porţilor Deschise, s-au aşezat pe scaunele miniştrilor din sala de şedinţă, au întrebat de "Băsescu şi Ponta", iar unul dintre aceştia a întrebat dacă şeful SGG, Sorin Chelmu, este cel care a dat Legea antifumat.

845 afișări
Imaginea articolului Elevi, la Guvern: Unul a întrebat cine a dat Legea antifumat, alţii unde sunt Băsescu şi Ponta

Elevi, la Guvern: Unul a întrebat cine a dat Legea antifumat, alţii unde sunt Băsescu şi Ponta (Imagine: Catalin Lupu/ Arhiva Mediafax Foto)

Vizitatorii, în mare parte elevi ai instituţiilor de învăţământ şi ai unor case de copii din Bucureşti, au avut acces în clădire pe intrarea principală şi au putut vizita Sala Muntenia (locul în care se desfăşoară şedinţele Guvernului), Sala Dobrogea, Sala Transilvania (loc în care sunt organizate ceremoniile oficiale), Sala Moldova ( unde au loc întâlnirile oficiale ale prim-ministrului şi Centrul de presă.

La un moment dat, în Sala Moldova, unul dintre elevi a cântat la pianul amplasat în incintă.

Organizatorii le-au oferit elevilor cărţi de poveşti, dicţionare, enciclopedii, atlase, culegeri de maxime, în funcţie de vârstă, dar şi agende şi calendare cu sigla Guvernului.

De asemenea, copiilor şi tinerilor din clasele primare, gimnaziale şi de liceu, le-au fost oferite peste 1.000 de vouchere care le permit accesul gratuit, în perioada 22-24 aprilie, la alegere, înMuzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa“ şi Muzeul Naţional “George Enescu“.

Gazde ale evenimentului au fost tinerii care au făcut stagiul de practică în administraţia centrală, în cadrul Programului Oficial de Internship, dar şi şeful Secretariatului General al Guvernului, Sorin Chelmu.

Unul dintre tineri a întrebat cu ce se ocupă Chelmu în angrenajul Executivului şi un oficial al Palatului Victoria i-a spus că, în principal, cu organizarea şedinţelor de Guvern în care se aprobă legi.

"El este cel care a dat Legea antifumat?", a întrebat atunci tânărul în râsetele asistenţei.

Alţi elevi întrebau gazdele dacă fostul preşedinte Traian Băsescu şi fostul premier Victor Ponta se află în clădire.

Întrebaţi de jurnalişti dacă ştiu cu ce se ocupă Guvernul, unii elevi au afirmat că "dă bani şi haine la săraci".

Premierul Dacian Cioloş a lipsit de la eveniment, deşi iniţial s-a anuţat neoficial că se va întâlni cu vizitatorii în jurul orei 12.00, înaintea dejunului de lucru pe care l-a avut cu preşedintele Ucrainei într-o vilă a RA-APPS din Cartierul Primăverii.

Evenimentul, care a avut loc joi, între 10.00 şi 15.00, a marcat “Săptămâna Altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, perioadă în care cursurile sunt înlocuite cu activităţi educative.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici