Eliminarea taxei radio-tv va fi dezbătută la o întâlnire la care va participa şi preşedintele

O dezbatere privind eliminarea taxei radio-tv, intitulată "Eliminarea taxei radio-tv – sprijin sau ameninţare a misiunii societăţilor publice de radio şi televiziune", va avea loc joi la Biblioteca Naţională a României, cu participarea preşedintelui Klaus Iohannis.

866 afișări
Imaginea articolului Eliminarea taxei radio-tv va fi dezbătută la o întâlnire la care va participa şi preşedintele

Eliminarea taxei radio-tv va fi dezbătută la o întâlnire la care va participa şi preşedintele

"Evenimentul este organizat de Asociaţia ActiveWatch, cu sprijinul Administraţiei Prezidenţiale, cu scopul de a asigura un dialog între Preşedintele României şi jurnalişti, reprezentanţi ai organizaţiilor de media şi membri ai societăţii civile despre situaţia serviciilor publice de radio şi televiziune, în special, în urma votării Legii privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completare unor acte normative, lege care vizează şi eliminarea taxei radio-tv", se arată într-un comunicat de luni al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Iohannis a susţinut după adoptarea legii de Parlament că, înainte de a lua o decizie cu privire la promulgarea actului normativ, este absolut necesară o dezbatere publică cu specialişti din domeniu şi reprezentanţi ai societăţii civile asupra implicaţiilor eliminării taxei radio-tv.

Taxa radio-tv a fost eliminată săptămâna trecută de Parlament printr-o lege care elimină alte aproximativ o sută de taxe nefiscale. Actul normativ a fost iniţiat de PSD, la propunerea lui Liviu Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici