Eugen Nicolăescu: Mi-ar părea rău dacă Falcă ar veni la PNL, pentru că locul lui e la PDL

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că i-ar părea rău dacă Gheorghe Falcă ar veni în PNL, pentru că locul acestuia este în PDL, el menţionând, în acelaşi timp, că traseism politic înseamnă plecarea dinspre opoziţie spre putere.

139 afișări
Imaginea articolului Eugen Nicolăescu: Mi-ar părea rău dacă Falcă ar veni la PNL, pentru că locul lui e la PDL

Eugen Nicolăescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)

"Dacă ar fi avut mai puţine vulnerabilităţi şi mai puţină expunere în cadrul greilor susceptibili de corupţie din PDL, atunci, într-adevăr, am fi putut să ne întoarcem la prima afirmaţie pe care am făcut-o: da, se pleacă de la putere către opoziţie din cauza faptului că a avut probleme cu acea putere. Dar când eşti în centrul puterii şi ai acces la fonduri şi te bucuri de ele, după aceea să te trezeşti cu două luni înainte de alegeri că eşti nemulţumit şi că ţi se pare că acea putere este abuzivă şi nu e conformă cu principiile tale, mi se pare puţin cam mult", a spus Nicolăescu, referindu-se la Falcă.

Liberalul a precizat că nu a auzit despre o plecare a lui Falcă din PDL către PNL. "N-am auzit, dar mie mi-ar părea rău dacă ar veni la PNL, pentru că locul lui e la PDL", a precizat Nicolăescu.

El a menţionat că este primul care critică traseismul politic, definind acest lucru drept migrarea unui politician dinspre opoziţie spre putere. "Traseismul politic înseamnă să pleci întotdeauna dinspre opoziţie spre putere. Invers este un lucru de atitudine ideologică, morală şi comportamentală. Când puterea devine coruptă, pleci", a precizat Nicolăescu.

Secretarul executiv al PDL Gheorghe Falcă a declarat, joi, la Antena 3a fost "contactat pentru o dreaptă puternică", menţionând că liberalii cu care a vorbit i-au spus că nu au încredere în PSD.

Întrebat, într-o intervenţie telefonică  pe subiectul ridicării de către poliţiştii judiciari a unor documente de la Primăria Arad, despre informaţiile potrivit cărora s-ar pregăti plecarea sa din PDL, Falcă a răspuns că a fost contactat "pentru o dreaptă puternică".

"Colegii liberali care au vorbit cu noi nu au încredere în PSD", a spus Falcă, menţionând că nu doreşte să ofere numele celor cu care au vorbit.

Sorin Frunzăverde a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin din partea USL, în calitate de membru PNL.

Presa a relatat că şi alţi lideri sau reprezentanţi locali ai partidului îşi pregătesc plecarea din formaţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici