Eugen Tomac (PMP): Graba modificării codurilor penale lasă sentimentul că PSD le dedică unei găşti de cetăţeni

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, referitor la proiectul de modificare iniţiat de Cătălin Rădulescu (PSD), că graba cu care sunt făcute aceste demersuri lasă impresia că se fac cu scopul de a le dedica „unei găşti de cetăţeni”.

211 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac (PMP): Graba modificării codurilor penale lasă sentimentul că PSD le dedică unei găşti de cetăţeni

Eugen Tomac (PMP): Graba modificării codurilor penale lasă sentimentul că PSD le dedică unei găşti de cetăţeni

„PSD-ul nu poate minţi pe nimeni, la ora actuală, că a descoperit peste noapte mari lacune în legislaţia privind activitatea justiţiei, pentru că din mai 2012, PSD-ul este la putere. Dintr-odată, presiunea este atât de mare încât încearcă să lase impresia că, dacă nu o fac ei, nimeni nu va mai putea schimba nimic în ţară. Exact această grabă lasă sentimentul că o fac cu scopul de a dedica toate aceste modificări unei găşti de cetăţeni”, a declarat Tomac, pentru MEDIAFAX.

Deputatul PMP a precizat că majoritatea parlamentară nu a reuşit să discute cât mai deschis şi cât mai înţelept despre modificările la Legile justiţiei.

„Cred că asemenea măsuri neinspirate riscă să decredibilizeze şi mai mult orice demers pe care-l mai face PSD-ul în ceea ce priveşte modificarea legislaţiei juridice. Au intrat pur şi simplu cu bocancii, în stilul practicilor pe care le aplică în toate domeniile, nepăsându-le de nimeni. Exact asta încearcă să facă acum, deşi la OUG 13 motivul principal pentru care lumea s-a înfuriat a fost exact introducerea acestui prag valoric, ori noi nu discutăm aici despre o sumă de bani pe care cineva cu bună-credinţă sau din neglijenţă o face pierdută din bugetul public, ci discutăm de fapte grave, făcute cu bună-intenţie. Când vorbim de infracţiuni care se lasă cu pagube estimate la o cifră sau alta, cum poţi evalua că o pagubă de 201.000 de euro e mai gravă decât una de 199.000 de euro? Toată această încercare de a interpreta în mod eronat legislaţia nu face decât să creeze o prăpastie şi mai mare între cetăţenii români şi aleşii PSD”, a mai spus Tomac.

De asemenea, Eugen Tomac a susţinut că România nu ar trebui privită prin prisma acestor demersuri ale PSD.

„Însă avem parte de o clasă politică care de multe ori încearcă să sfideze inteligenţa populaţiei şi face abstracţie de o realitate pe care o ştim cu toţii. România nu mai este o ţară izolată, este stat membru NATO şi un stat membru UE. Deciziile de la Bucureşti nu mai sunt trecute cu vederea, ci sunt luate în serios. Cine îşi imaginează că anumite modificări pot fi făcute pe repede-înainte cu scopul de a-i păcăli pe unii cetăţeni care au o serie de probleme în instanţele României nu fac decât să producă foarte mult rău României”, a adăugat liderul executiv al PMP.

Deputatul Cătălin Rădulescu, susţinut de 38 parlamentari, a iniţiat un proiect pentru modificarea codurilor penale, fiind propuse mai multe schimbări, cele mai controversate fiind cele referitoare la pragul de 200.000 euro pentru abuzul în serviciu şi nepedepsirea infracţiunilor comise pentru altul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici