Eurodeputat, despre finanţarea europeană pentru Republica Moldova: „UE demonstrează din nou implicare şi susţinere concretă”

  • Eurodeputatul Eugen Tomac a făcut precizări despre planul aprobat de UE pentru Republica Moldova.
  • „În timp ce la Chişinău politicieni mărunţi cu interese înguste mint cetăţenii, îi induc în eroare şi le promit un viitor lângă Rusia, de la Bruxelles vin mesaje clare şi măsuri concrete de susţinere pentru cetăţenii R. Moldova”, a spus acesta.
133 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat, despre finanţarea europeană pentru Republica Moldova: „UE demonstrează din nou implicare şi susţinere concretă”

Eurodeputat, despre finanţarea europeană pentru Republica Moldova: „UE demonstrează din nou implicare şi susţinere concretă”

„Finanţare europeană fără precedent pentru R. Moldova. În timp ce la Chişinău politicieni mărunţi cu interese înguste mint cetăţenii, îi induc în eroare şi le promit un viitor lângă Rusia, de la Bruxelles vin mesaje clare şi măsuri concrete de susţinere pentru cetăţenii R. Moldova”, transmite Eugen Tomac referitor la cei 600 de milioane de euro, bani mobilizaţi de Comisia Europeană, vor ajunge în Republica Moldova în următorii trei ani pentru redresarea durabilă a economiei după criza generată de COVID-19, precum şi pentru stimularea creării şi ocupării locurilor de muncă.

El precizează că planul propus este, însă, supus unor condiţii stricte legate de progresele înregistrate în materie de reforme structurale şi de combatere a corupţiei.

„Uniunea Europeană demonstrează din nou implicare şi susţinere concretă pentru statele partenere, care îşi asumă respectarea şi promovarea valorilor europene. Românii din Basarabia trebuie să aleagă. Jocul politic a intrat în linie dreaptă. Rămâne de văzut dacă de această dată vor învinge cei care îşi doresc să scriem împreună povestea viitorului Europei sau dacă vom continua să vieţuim separa pentru că aşa o cere interesul Kremlinului”, conchide europarlamentarul.

Uniunea Europeană va sprijini Republica Moldova în perioada 2021-2024 cu suma de 600 de milioane de euro sub formă de investiţii şi intervenţii pentru reformarea unor domenii cheie. Banii vor fi alocaţi în baza unui plan de recuperare economică.

Anunţul privind aprobarea planului a fost făcut de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Veşti bune de la Bruxelles. Acum câteva ore, Comisia Europeană a anunţat lansarea unui Plan de recuperare economică pentru Republica Moldova, ca urmare a discuţiilor purtate în timpul vizitei mele la Bruxelles, în ianuarie. Planul stabileşte un program de intervenţii şi investiţii în sumă totală de până la 600 de milioane euro pentru ţara noastră, ce va fi realizat în perioada 2021-2024, în strânsă cooperare cu statele membre ale Uniunii Europene şi instituţiile financiare internaţionale, prin intermediul Echipei Europa şi cu participarea investitorilor privaţi”, a anunţat Maia Sandu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici