Exclus ca legea pensiilor să fi fost adoptată din motive pur electorale. Ministrul Muncii explică de unde vor veni banii pentru mărirea pensiilor

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, exclude posibilitatea ca legea pensiilor să fi fost adoptată din motive pur electorale. Sursa pentru majorări va fi bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetul de stat.

780 afișări
Imaginea articolului Exclus ca legea pensiilor să fi fost adoptată din motive pur electorale. Ministrul Muncii explică de unde vor veni banii pentru mărirea pensiilor

Exclus ca legea pensiilor să fi fost adoptată din motive pur electorale. Ministrul muncii explică de unde se vor obţine banii pentru mărirea pensiilor

Simona Bucura-Oprescu a declarat, joi seara, după şedinţa de Guvern, întrebată care este sursa de finanţare pentru pensiile majorate, a spus că toate etapele au fost parcurse de toate ministerele implicate: „Am avut un dialog permanent, toate cifrele le-am avut cu toţii la dispoziţie. Este evident că este un efort comun pe care trebuie să îl facem fiindcă românii au nevoie de acest proiect. (...) O mai bună colectare, o mai mică evaziune fiscală şi înţelepciune între noi, cei care lucrăm împreună în guvern sunt elementele care ne vor duce la respectarea drepturilor românilor pentru care au muncit o viaţă”.

La insistenţele jurnaliştilor, care au menţionat că orice proiect trebuie însoţit de sursa de finanţere, Simona Bucura-Oprescu a precizat că sursa pentru majorări este cea care a fost mereu: bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetul de stat.

Întrebată dacă există posibilitatea ca legea să fi fost trecută din motive pur electorale, ministrul Muncii a răspuns: „exclus”.

Legea pensiilor a fost adoptată, joi, de Guvern. Proiectul aduce două majorări de pensii în anul 2024. Prima va fi la 1 ianuarie, iar a doua la 1 septembrie, când majoritatea pensiilor vor creşte prin recalculare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici