Executivul aprobă proiectul de lege privind energia eoliană offshore. Ciolacu: Să folosim vântul

Guvernul aprobă, joi, proiectul de lege privind energia eoliană offshore. „Ne va ajuta să folosim o altă resursă a a ţării în zona litoralului, respectiv vântul”, spune premierul Marcel Ciolacu.

271 afișări
Imaginea articolului Executivul aprobă proiectul de lege privind energia eoliană offshore. Ciolacu: Să folosim vântul

Executivul aprobă proiectul de lege privind energia eoliană offshore. Ciolacu: Să folosim vântul

„Aprobăm un proiect esenţial în domeniul energiei. Legea privind energia eoliană offshore ne va ajuta să folosim pe lângă gazul din Marea Neagră o altă resursă majoră a ţării în zona litoralului, respectiv vântul”, anunţă Marcel Ciolacu.

El afirmă că România are un potenţial uriaş.

„Există investiţii de miliarde de euro pregătite care aşteptau acest nou cadru legislativ. Acum putem folosi acest potenţial pentru a produce energie verde şi ieftină în folosul românilor”, adaugă premierul.

De asemenea, el spune că tot în şedinţa de joi, Guvernul alocă un ajutor de stat de 350 de milioane de lei către Complexul Energetic Valea Jiului.

„Vrem să scoatem treptat din exploatare a capacităţilor de producere a energiei pe bază de huilă, să fie sustenailă şi să ţină cont de interesele economice ale României”, încheie premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici