Firea: PSD anunţă marţi candidatul la sectorul 2. UNPR să accepte candidatul nostru

Liderul interimar al PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat că partidul va lua o decizie politică în ceea ce priveşte candidatul la sectorul 2 marţi şi a precizat că social-democraţii se aşteaptă ca Neculai Onţanu să nu mai candideze, iar UNPR să acorde sprijinul pentru nominalizarea PSD.

559 afișări
Imaginea articolului Firea: PSD anunţă marţi candidatul la sectorul 2. UNPR să accepte candidatul nostru

Firea: PSD anunţă marţi candidatul la sectorul 2. UNPR să accepte candidatul nostru (Imagine Razvan Chirita / Mediafax Foto)

''Am avut, ieri, mai multe întâlniri cu toţi colegii noştri de la sectorul 2, de asemenea, cu conducerea PSD Bucureşti, am analizat mai multe variante, nu vă ascund acest lucru. Am convenit, de comun acord, ca astăzi mai avem încă o întâlnire pentru a analiza propunerile venite din partea organizaţiei sectorului 2 şi mai mult ca sigur, marţi, când vom avea un Birou Naţional, vom lua o decizie. Nu mai este timp să realizăm un sondaj de opinie, o cercetare ştiinţifică foarte elaborată, de aceea va fi o decizie politică şi vom selecta, practic, din CV-urile pe care ni le va pune la dispoziţie organizaţia sectorului 2. Avem, acum, cel puţin 3-4 propuneri'', a anunţat Gabriela Firea.

Surse din PSD susţin că unul dintre favoriţii pentru candidatura la Sectorul 2 este deputatul PSD Rodica Nassar.

Gabriela Firea a explicat că ea personal susţine candidatura unei femei la acest sector.

''Este şi o doamnă printre propunerile de candidat la primăria sectorului 2. Sincer, eu aş merge pe această variantă şi m-aş bucura foarte mult să fie, dar nu ştiu dacă o convingem'', a mai spus liderul PSD Bucureşti.

Gabriela Firea consideră că Neculai Onţanu nu va mai candida din cauza problemelor juridice pe care le are.

''Protocolul la nivel naţional al PSD cu UNPR şi, de asemenea, separat cu ALDE, deci cele două protocoale vor funcţiona ca şi până acum. Ele au fost stabilite după consultări între cele trei partide. Mi-a părut rău că nu am putut realiza un protocol în trei, dar asta a fost situaţia şi până la urmă trebuie să acceptăm contextul politic de la un anumit moment dat. În ceea ce priveşte sectoarele 1 şi 6, de asemenea, şi sectorul 2, protocoalele funcţionează în continuare, de asemenea şi alianţele electorale. Nu s-a schimbat nimic, decât că domnul Onţanu se află acum într-o situaţie deosebită, într-o situaţie grea şi nu se mai pune problema, cred că nici domnia sa nu se mai gândeşte să candideze'', a adăugat Firea.

Liderul interimar al PSD Bucureşti susţine că aşteaptă ca UNPR să accepte candidatul PSD la Sectorul 2 şi să-l susţină pe acesta.

''Cu siguranţă lucrurile acum s-au schimbat destul de mult. Ştiţi foarte bine, domnul Onţanu personal avea în toate sondajele de opinie şi ale noastre, şi ale PNL un scor foarte mare, în jur de 50%. Nu-mi dau seama dacă acelaşi scor s-ar putea obţine de un alt reprezentant al UNPR şi atunci este logică şi firească decizia PSD de a avea propriul candidat (...) Pentru maximizarea acestor rezultate cred că decizia înţeleaptă este ca şi UNPR să accepte candidatul PSD, de altfel, ne dorim o candidatură a unei persoane care să fie agreată şi de către organizaţia UNPR Sectorul 2'', a conchis Gabriela Firea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici