Fostul preşedinte Traian Băsescu: Ce ai făcut, David Cameron? E momentul solidarităţii depline pentru cei rămaşi în UE

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri, că nu a crezut că este posibil ca Marea Birtanie să părăsească Uniunea Europeană, sugerând că premierul britanic David Cameron este repsonsabil şi precizând că este momentul ca statele care au rămas în UE să dea dovadă de solidaritate deplină.

868 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte Traian Băsescu: Ce ai făcut, David Cameron? E momentul solidarităţii depline pentru cei rămaşi în UE

Fostul preşedinte Traian Băsescu: Ce ai făcut, David Cameron? E momentul solidarităţii depline pentru cei rămaşi în UE (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Ce ai făcut, David Cameron ? Nu am crezut că este posibil. Marea Britanie părăseşte UE. Jocul politic intern al politicienilor britanici a dus la organizarea unui referendum în care 46 milioane oameni au fost chemaţi să dea un vot într-o chestiune extrem de complicată, pe care foarte puţini dintre votanţii britanici au înţeles-o. Marea majoritate a votat în deplină necunoştinţă de cauză asupra mecanismelor şi consecinţelor părăsirii UE", a scris fostul preşedinte, la Facebook.

Traian Băsescu mai spune că procesul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi unul dificil, care va dura cel puţin doi ani şi se întreabă oare cât de "unit" va mai rămâne şi Regatul Unit ?

"Este momentul solidarităţii depline pentru cei 27 rămaşi", a mai scris fostul preşedinte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici