Fostul preşedinte Traian Băsescu: Îmi asum legalitatea şi corectitudinea CSAT, raportul MCV arată progresele justiţiei

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris, pe Facebook, că îşi asumă legalitatea şi corectitudinea hotărârilor CSAT care au vizat lupa anticorupţie şi crima organizată, care sunt acum contestate, afirmând că raportul MCV arată progresele justiţiei din perioada mandatelor sale.

1422 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte Traian Băsescu: Îmi asum legalitatea şi corectitudinea CSAT, raportul MCV arată progresele justiţiei

Fostul preşedinte Traian Băsescu: Îmi asum legalitatea şi corectitudinea CSAT, raportul MCV arată progresele justiţiei (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Eu, Traian Băsescu, fost Preşedinte al României, îmi asum (aşa cum cred că o face orice alt membru CSAT) legalitatea, corectitudinea şi oportunitatea hotărârilor CSAT în general şi în mod particular a acelora care sunt acum în dezbatere publică şi care au vizat consolidarea instituţiilor statului, lupta împotriva corupţiei, a evaziunii fiscale, a crimei organizate (inclusiv a traficului de persoane), a spălării banilor şi a criminalităţii transfrontaliere, a traficului de armament etc", a scris Băsescu, într-o postare numită "Eu, Traian Băsescu, îmi asum!".

CSAT şi-a făcut datoria "pe deplin" faţă de interesele ţării în raport de nivelul ridicat al corupţiei şi al crimei organizate la data luării deciziilor, susţine Băsescu.

Traian Băsescu afirmă că "pleava retrogradă" care nu mai "pridideşte cu acuzaţii" ar trebui să citească ultimul raport MCV pentru a avea o imagine cu privire la progresele justiţiei în timpul mandatelor sale.

"Justiţia a făcut progrese, dar, indiscutabil, mai are enorm de făcut pentru a fi credibilă şi, mai ales, deplin cinstită"susţine Băsescu.

Fostul preşedinte mai spune că "niciodată CSAT nu a aprobat protocoale interinstituţionale" şi nici el şi nici Consiliul Suprem nu a cerut să se facă dosare penale şi "cu atât mai puţin unor anume persoane", cum nu a aprobat nici încălcarea legii.

Băsescu a criticat „pleava retrogradă” a României, "jurnalişti, analişti, politicieni sau relicve ale vechiului regim" care îl acuză că "din cauza hotărârilor ilegale ale CSAT" pe care l-a condus timp de 10 ani, SRI, DNA şi instanţele de judecată au ajuns să facă abuzuri.

Responsabilii pentru abuzuri şi dosare mistificate trebuie căutaţi în altă parte, susţine fostul preşedinte.

"Categoric, sunt abuzuri, mistificări de dosare penale, oameni nevinovaţi condamnaţi, abuzuri în practicarea arestului preventiv şi în penitenciare, abuzuri în întocmirea dosarelor penale, unde destui procurori prezintă doar probe împotriva acuzatului, nu şi pe cele în favoarea lui, oameni cărora li se cer denunţuri mincinoase cu cătuşele pe masă atunci cînd sunt în faţa procurorului, denunţători şi provocatori la comandă care devin intangibili, deşi au furat doar pentru că procurorul are ca ţintă un politician etc., dar, dacă vreţi corectitudine, căutaţi responsabilii în altă parte, pentru că nici CSAT şi nici eu nu am cerut să se facă dosare penale şi cu atât mai puţin unor anume persoane, cum nu am aprobat nici încălcarea legii", susţine Băsescu.

"Cei care vor să îi facă pe români să creadă că din cauza hotărârilor CSAT, a fost condamnată Rarinca, s-au falsificat stenogramele în dosarul Paltin Sturza, a fost condamnat fără probe primarul Gutău sau poate a fost încătuşată Olguţa Vasilescu sunt “cei care vor demolarea instituţiilor statului, şi nu corectarea abuzurilor evidente ale acestora", mai spune Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici