Video FOTO, VIDEO | Vizita lui Macron la Muzeul Satului, muzică populară şi La vie en Rose: Extraordinar! Voi reveni

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron şi Klaus Iohannis au vizitat, joi, Muzeul Naţional Satului „Dimitrie Gusti”, unde au primit vase din ceramică de Horezu şi opinci, la final, Macron promiţând că va reveni în România în 2018 pentru a planta un stejar.

5387 afișări

Emmanuel Macron şi Klaus Iohannis au ajung la Muzeul Satului în jurul orei 19:00, cu o întârziere de aproximativ o oră şi jumătate, vizita celor doi fiind programată iniţial pentru ora 17:30. În cele 40 minunte petrecute la Muzelul Satului, cuplurile prezidenţiale au vizitat Casa de la Şanţ din Bistriţa, unde Brigitte Macron şi Carmen Iohannis au primit vase din ceramică de Horezu, Biserica de la Dragomireşti, Maramureş, o casă din Teleorman şi Casa de la Jurilovca, unde Emannuel Macron şi Klaus Iohannis au primit opinci.

Lăutarii din Teleorman au interpretat mai multe cântece tradiţionale, alături de ei fiind şi ansamblu de dansatori de muzică populară. Emmanuel Macron a zăbovit la Casa de la Jurilovca unde o interpretă de muzică populară a cânt la nai melodia La vie en rose, preşedintele Franţei întorcându-se din drum şi exprimându-şi aprecierea.

Preşedintele Franţei a declarat, la final, că vizita la Muzelul Satului a fost extraordinară. „A fost foarte important pentru mine să petrec o vreme alături de domnul preşedinte şi de soţiile, noastre în aceast loc tradiţional. A fost o mare oportunitate şi o mare plăcere (...) A fost extraordinar. Noi avem aceleaşi tradiţii. Am descoperit patrimoniul cultural”, a declarat Macron la plecare.

Emanuel Macron a promis că va reveni în anul 2018, în România, pentru a planta un stejar. ”În urmă cu 90 de ani, un francez a venit să planteze un stejar de 10 ani (…) I-am spus preşedintelui că mă voi întoarce, pentru a planta un nou stejar, anul viitor”, a declarat Macron, referindu-se la stejarul plantat de generalul Henri Berthelot, la Iaşi, în 1927, stejar din care premierul Tudose i-a dăruit lui Macron o crenguţă, la întâlnirea pe care cei doi au avut-o joi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici