Fregata "Regele Ferdinand" revine în ţară după ce a participat la Operaţiunea NATO "Active Endeavour"

Fregata "Regele Ferdinand" a Forţelor Navale Române va reveni în ţară luni, 6 decembrie, după ce, în cursul lunii noiembrie, a participat, în Marea Mediterană, la Operaţiunea NATO "Active Endeavour".

109 afișări
Imaginea articolului Fregata "Regele Ferdinand" revine în ţară după ce a participat la Operaţiunea NATO "Active Endeavour"

Fregata "Regele Ferdinand" revine în ţară după ce a participat la Operaţiunea NATO "Active Endeavour" (Imagine: Stefan Ciocan/Mediafax Foto)

Potrivit Statului Major al Forţelor Navale (SMFN), "Active Endeavour" este o operaţiune iniţiată de Alianţa Nord-Atlantică în octombrie 2001 pentru a descuraja şi dezorganiza acţiunile teroriste. Concepţia militară a NATO cu privire la apărarea împotriva terorismului prevede desfăşurarea de acţiuni specifice cum ar fi schimbul de informaţii, supravegherea şi controlul pe marile culoare de navigaţie din Marea Mediterană.

Fregata românească a executat în Marea Mediterană, în perioada 1 - 30 noiembrie, misiuni specifice de prevenire şi combatere a terorismului şi a traficului ilegal, alături de alte nave şi forţe aflate sub comandă NATO.

"Misiunea a reprezentat a şasea participare a Forţelor Navale Române la Operaţiunea Active Endeavour, operaţiune prin care ţara noastră contribuie activ la sporirea securităţii în Europa", spune purtătorul de cuvânt al SMFN, căpitan comandorul Ion Burghişan.

La ceremonialul prilejuit de sosirea din misiune a Fregatei "Regele Ferdinand", ce va fi organizat, luni, în Portul Militar Constanţa, au fost invitaţi să participe, alături de familiile echipajului, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai autorităţilor publice locale, cadre militare în rezervă şi în retragere, veterani de război. Fregata este comandată de căpitan-comandorul Mihai Panait şi are la bord, pentru această misiune, un echipaj alcătuit din 203 marinari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici