Funcţia de secretar general al PNL se va unifica sub conducerea lui Ilie Bolojan

Surse din PNL au declarat, pentru MEDIAFAX, că primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, este cel care va deţine funcţia de secretar general PNL, ca urmare a unificării acestei funcţii care, de la începutul fuziunii, a fost împărţită între Gheorghe Flutur şi Marian Petrache.

857 afișări
Imaginea articolului Funcţia de secretar general al PNL se va unifica sub conducerea lui Ilie Bolojan

Ilie Bolojan (Imagine: Lorand Szilagyi/Mediafax Foto)

În prezent, atât Gheorghe Flutur, cât şi Marian Petrache şi-au păstrat funcţiile de secretar general pe care le deţineau înaintea funziunii, în PDL, respectiv PNL.

În PNL, se doreşte, însă, accelerarea procesului de fuziune pentru eficientizarea structurilor de partid, iar acest lucru va face ca înainte de termenul prevăzut în Potocolul de fuziune, depus la Tribunalul Bucureşti, funcţia de Secretar General să se unifice şi să fie preluată de actualul primar al municipiului Oradea, Ilie Bolojan, care deţine, de asemenea, şi funcţia de preşedinte al Asociaţie Municipiilor din România.

În urma unificării funcţiei care ar putea să fie de decisă la Consiliul Naţional din 11 decembrie şi a numirii lui Ilie Bolojan în funcţia de seccretar general al PNL, actualii secretari ai partidului Gheorghe Flutur şi Marian Petrache ar putea fi numiţi prim-vicepreşedinţi.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu declara, la începutul săptămânii, că în partid se încearcă o ajustare şi o armonizarea a unor funcţii, în vederea asigurării unei conduceri mai eficiente în contextul alegerilor electorale de anul viitor.

„Încercăm o ajustare şi o armonizare şi a altor poziţii de conducere din PNL. (...) Avantajul la acest capitol este că nimeni nu a avut o voce distinctă de cea a majorităţii colegilor. Este nevoie de accelerarea fuziunii şi cu cât mai multe funcţii se reunesc cu atât mai bine. O conducere mult mai suplă este şi una mult mai eficientă din persectiva anului electoral 2016”, a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a subliniat că eficientizarea structurilor de partid nu ţine cont de un nume sau altul şi nici nu se suprapune peste o imagine sau un capital electoral „mai şubred al unei persoane sau a alteia”.

Alina Gorghiu a afirmat că unificarea funcţiilor are ca scop eficientzarea structurilor şi nu trebuie privită că o sancţiune.

„Nu vom discuta de persoane, vom discuta de unificarea funcţiilor, nu vreau să creadă cineva, ar fi complet greşit, că această unificare înseamnă sancţionare vreunui coleg”, a spus Gorghiu, adăugând că toţi liberalii au „contribuţia, istoricul lor în partid şi vor fi în continuare oameni de bază în PNL”.

La rândul său secretarul general al PNL Marian Petrache afirma că, în PNL, sunt discuţii legate de accelerarea fuziunii pentru ca, în precampanie şi campanie, partidul să aibă o conducere unitară.

„În PNL sunt mai multe discuţii legate de două teme importante: cum facem fuziunea mai repede pentru ca în precampanie şi campanie să avem o conducere cât mai unitară la toate nivelele şi care sunt criteriile de selecţie”, a răspuns secretarul general al PNL Marian Petrache, întrbat dacă este posibil ca la alegerile locale din 2016 PNL să aibă un singur secretar general care să coordoneze efortul de campanie al partidului.

Marian Petrache a afirmat, de asemenea, că, dacă i se va cere, se va retrage din funcţie.

PNL a decis, de asemenea, ca viitorii candidaţi la alegerile locale să deţină şi preşedinţia organizaţiilor teritoriale din parte cărora vor candida la primării, astfel că, până în primăvară, organizaţiile teriroriale de partid vor renunţa la conducerea bicefală şi se vor „încolona în spatele candidatului” susţinut de PNL în cursa pentru alegerile locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici