Gabriela Firea anunţă care vor fi primii bucureşteni testaţi. Plan pentru testarea întregii populaţii

  • Autorităţile vor să testeze toate aglomerările urbane
  • Deocamdată, capacitatea de testare a României este de 1.500 persoane pe zi
  • Nelu Tătaru, secretar de stat în ministerul sănătăţii, spune că în curând capacitatea de testare va creşte
13415 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea anunţă care vor fi primii bucureşteni testaţi. Plan pentru testarea întregii populaţii

DE PUBLICAT Gabriela Firea, despre testarea tuturor bucureştenilor: "Prima categorie: peste 65 ani şi persoane cu patologii"

Victor Costache, ministrul sănătăţii, a anunţat că autorităţile intentionează să îi testeze pe toţi bucureştenii pentru coronavirus. Primarul Gabriela Firea adaugă: "Prima categorie: peste 65 ani şi cei cu patologii".
 
Gabriela Firea, edilul capitalei, confirmă faptul că Ministerul Sănătăţii are în plan testarea tuturor bucureştenior. Ea a dezvăluit că a discutat pe seama acestui subiect cu ministrul Costache, dar şi cu profesorul Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase.
 
"Am discutat acest aspect ieri cu domnul Streinu-Cercel şi, împreună cu Ministerul Sănătăţii, atât cu domnul ministru, cât şi cu domnul secretar de stat Horaţiu Moldovan, demarăm un program pentru Capitală pentru testarea pe categorii de risc. Prima, peste 65 de ani: persoanele cu alte patologii şi pe urmă celelalte grupe de risc.
 
În acest sens am răspuns în câteva ore pozitiv apelului domnului profesor Streinu-Cercel, care aseară, într-o emisiune TV, a solicitat demararea acestui program, în primă etapă cu un număr de 12 maşini care să ducă medicii epidemiologi şi virusologi la posibilii pacienţi acasă sau la persoanele care nu au simptome, dar trebuie testate", a spus Gabriela Firea la Realitatea TV.
 
Potrivit edilului capitalei, în Bucureşti sunt 483.000 persoane cu vârsta de peste 65 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici