Geoană: Am trimis un mesaj către cei ce nu înţeleg de ce Armata e târâtă în lupta electorală

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a afirmat, marţi, la Realitatea TV, că scrisorile electorale trimise unor cadre militare în rezervă conţineau mesaje electorale către militarii care nu înţelegeau de ce Armata a fost târâtă în competiţia electorală.

35 afișări
Imaginea articolului Geoană: Am trimis un mesaj către cei ce nu înţeleg de ce Armata e târâtă în lupta electorală

Geoană: Am trimis un mesaj către cei ce nu înţeleg de ce Armata e târâtă în lupta electorală (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele PSD a spus că trimiterea de scrisori electorale către cadre militare în rezervă este o formulă de comunicare des utilizată.

Întrebat de unde deţine adresele militarilor în rezervă cărora le-a trimis scrisorile electorale, Geoană a răspuns că nu ştie de unde, el fiind de acord doar cu această formă de comunicare, de restul ocupându-se echipa de campanie.

Geoană a spus că nu i se pare nefirească trimiterea de scrisori electorale cadrelor militare, el menţionând că astfel de adrese pot fi obţinute, ca date publice, de la asociaţiile de rezervişti.

Ministrul Apărării Naţionale a ordonat o anchetă internă pentru clarificarea aspectelor referitoare la gestionarea bazelor de date ale personalului militar în rezervă, a informat, marţi, MApN, după ce presa a relatat că Mircea Geoană a transmis scrisori electorale personalizate ofiţerilor în rezervă.

Cotidianul "Evenimentul Zilei" a scris, marţi, că prezidenţiabilul PSD, Mircea Geoană a folosit bazele de date personale ale MApN şi a transmis către ofiţerii în rezervă din Armata Română scrisori electorale personalizate, în care le cerea să-l voteze pentru funcţia de Comandant Suprem al Forţelor Armate.

Potrivit sursei citate, "surpriza" a reprezentat-o faptul că prezidenţiabilul PSD le cunoştea, cu exactitate, numele, prenumele, gradul şi mai ales adresa, semn că a avut acces la baza de date a MApN, date cu caracter personal şi confidenţial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici