Geoană despre moartea lui Ted Kennedy: Misiunea noastră e să ducem mai departe crezul său politic

Liderul PSD Mircea Geoană afirmă, într-o scrisoare de condoleanţe, că dispariţia senatorului Ted Kennedy pare neverosimilă, menţionează că este unul dintre cei care l-au cunoscut şi că cei rămaşi în urma politicianului trebuie să poarte mai departe moştenirea crezului politic al acestuia.

21 afișări
Imaginea articolului Geoană despre moartea lui Ted Kennedy: Misiunea noastră e să ducem mai departe crezul său politic

Geoană despre moartea lui Ted Kennedy: Misiunea noastră e să ducem mai departe crezul său politic (Imagine: Mediafax Foto)

"Pentru toţi cei care s-au obişnuit ca Ted Kennedy să învingă de-a lungul vieţii sale obstacole profesionale, adversităţi, boli şi tragedii personale, dispariţia sa acum pare aproape neverosimilă", îşi începe Geoană scrisoarea, remisă, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

El spune că "Senatul şi naţiunea americană au pierdut un luptător neobosit pentru principii liberale şi drepturi individuale".

"Între acestea, asigurarea de sănătate pentru fiecare american a fost cauza vieţii sale, căreia i s-a dedicat cu trup şi suflet tot timpul vieţii, lăsând o moştenire ce va dăinui mult timp după trecerea sa în nefiinţă. A plecat dintre noi, de asemenea, un politician cu o rară şi exemplară capacitate de a genera consens şi de a aduna în jurul ideilor sale, dedicate binelui public, adversari politici şi oameni cu convingeri diferite", scrie liderul PSD, apreciind că "familia Kennedy a pierdut un tată, unchi, soţ, bunic extraordinar, care va rămâne cu siguranţă, chiar şi după moartea fizică, nucleul şi lumina lor călăuzitoare".

"La rândul lor, toţi cei care l-au cunoscut, printre care am avut privilegiul să mă aflu, vom păstra pentru totdeauna amintirea personalităţii sale de o forţă unică şi care a lăsat o amprentă de neşters în memoria fiecăruia dintre noi. Rămâne misiunea noastră, a celor pe care ne-a lăsat în urmă, să ne ridicăm la înălţimea modelului vieţii sale şi să purtam mai departe moştenirea crezului său politic. Nu este o sarcină uşoară, dar este una pe care senatorul Edward Kennedy şi-a asumat-o fără nicio ezitare şi este în acelaşi timp modul în care el poate rămâne în continuare viu alături de noi", afirmă Mircea Geoană.

Senatorul american Edward "Ted" Kennedy, care suferea de o tumoare pe creier a decedat marţi seară, la vârsta de 77 de ani. Ted Kennedy va fi înhumat, sâmbătă după-amiază, în cimitirul militar Arlington, situat în apropiere de Washington, lângă cei doi fraţi ai săi, preşedintele John Fitzgerald Kennedy, asasinat în 1963, şi Robert Kennedy, asasinat în 1968 în timp ce se pregătea să candideze în alegerile prezidenţiale.

Ambasada SUA la Bucureşti va deschide, luni, o carte de condoleanţe pentru cei care doresc să transmită un mesaj în memoria senatorului Edward Kennedy. Cartea de condoleanţe va fi la dispoziţia celor interesaţi la sediul Secţiei Consulare din strada Nicolae Filipescu, începând de luni, de la ora 8.00, până miercuri, la ora 16.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici