Geoană: Dragnea are o singură soluţie, să demisioneze din fruntea PSD

Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al PSD, după sentinţa pe care a primit-o, dar nu există "un personaj suficient de puternic" printre social-democraţi care să conducă partidul, a afirmat vineri preşedintele PSRO, Mircea Geaoană.

1098 afișări
Imaginea articolului Geoană: Dragnea are o singură soluţie, să demisioneze din fruntea PSD

Geoană: Dragnea are o singură soluţie, să demisioneze din fruntea PSD (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Nu vreau să comentez situaţia personală, nu acest subiect este important pentru noi, ci care este impactul acestei decizii asupra viitorului stângii româneşti şi este evident pentru toată lumea că domnul Dragnea nu are calificările morale şi cu această decizie definitivă nu are decât o singură soluţie, aceea de a demisiona din fruntea PSD-ului. Acest lucru este obligatoriu şi din punct de vedere politic, şi moral, şi etic şi regulamentar. Înţeleg că există un regulament la PSD care spune extrem de clar că cei care au condamnări definitive trebuie să facă un pas în spate", a declarat Geoană.

Întrebat cine crede că este potrivit pentru postul de preşedinte al PSD, dacă Liviu Dragnea demisionează, Geoană a spus: "Întotdeauna apare un nume de undeva, dar nu văd un personaj suficient de puternic, de recunoscut şi de modern care să preia condicerea PSD astăzi. Probabil că va fi din nou o decizie în spatele uşilor închise."

De asemenena, Mircea Geană a afirmat că nu-i "face plăcere deloc" sentinţa pe care a primit-o liderul PSD şi că nu e "nici creştin şi nici uman" ca partidul său să capitalizeze electoral în această situaţie, însă părerea sa despre felul în care a condus Dragnea partidul "e altceva".

"Din punct de vedere al interesului mai larg al societăţii româneşti, o stângă modernă, o stângă care să revină la principiile şi valorile care ne diferenţiază faţă de dreapata, sprijinul pentru omul obişnuit, sprijinul pentru salariaţi, impozitarea diferenţiată, un nou model economic şi social, asta aştept de la stânga românească. Dacă stânga românească se numeşte PSRO m-aş bucura", a conchis Geoană.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, adică dublu decât în primă instanţă, în dosarul Referendumului, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind una definitivă.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, vineri, că toţi liderii îl susţin pe Liviu Dragnea şi că nu se pune problema unei demisii din funcţia de preşedinte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici